Top artikel over Senso, van de collega’s van Quote Magazine:

Met ambachtelijke industriële productie een gezond bedrijf opbouwen? Het kan nog steeds. Via moderne technieken en automatisering bouwen slimme ondernemers miljoenenbedrijven met klassieke vaardigheden. Neem bijvoorbeeld gietvloerenmaker Senso van David Bols.

WIE David Bols (43) WERKT AAN Senso, leverancier van gietvloeren in Europa en Noord-Amerika VANUIT Amsterdam

‘Vergeet alles wat je weet over gietvloeren’, zegt David Bols terwijl hij een vierkant sample, een plaatje ter grootte van een badkamertegel omhooghoudt. ‘Dit is terazzo, maar met ons bindmiddel in plaats van epoxy. Er zitten kleine stukjes marmer in die het een heel andere structuur geven dan je van traditionele gietvloeren gewend bent. Deze vloer hebben we geïnstalleerd in een kantoor van Apple in San Jose, Californië.’

Het is alweer negentien jaar geleden dat Bols startte met zijn gietvloerenleverancier Senso, vanuit zijn kamer boven een kroeg in Veenendaal. ‘Ik werkte bij een bedrijf dat industriële gietvloeren aanlegde toen ik merkte dat er bij architecten en interieurontwerpers belangstelling kwam voor gietvloeren. Want die vormen een rustige basis waarop meubels en interieurontwerpen goed uitkomen. Mijn werkgever zag het alleen niet zitten om kleine vloertjes bij particulieren aan te gaan leggen. Toen zei ik: dan ga ik het zelf wel doen. Zo ben ik begonnen. In mijn berging van 4 vierkante meter was ik met potjes en pipetjes verf bezig om kleuren te mengen en samples te maken. Die presenteerde ik de volgende dag aan potentiële klanten. Die vonden dat wel mooi geloof ik: eerst kwam ik de pitch doen, een week later in mijn werkkleding de vloer aanleggen en dan belde ik later ook zelf weer achter de factuur aan.’

Lees hier verder bij onze zeer gewaardeerde collega’s van Quote Magazine.