Het Deense meubelmerk Skovby zal deelnemen aan de komende editie van imm Cologne en daar een aantal modellen presenteren. De meubelen worden volledig ontworpen en geproduceerd in Denemarken.

Het familiebedrijf bestaat al 85 jaar en toont in Keulen onder andere de #33 eettafel: rond blad (wat trendy is), minimalistisch en vernieuwend want dankzij een bijzonder in- en uitklapsysteem kan de tafel worden vergroot om plaats te bieden van 6 tot 9 personen. Toch is #33 een compact model dat ook in kleinere woonruimten past.

Krukje #840 is volledig gemaakt van resthout dat over is gebleven na de productie van andere meubelen. Een ronde zitting met hoekige poten zorgen voor een opvallend uiterlijk van de kruk, die ook als bijzettafeltje kan dienen. Stapelbaar, praktisch en circulair volgens de fabrikant omdat het resthout waarvan het krukje is gemaakt telkens opnieuw kan worden gebruikt.

Skovby gebruikt hoe dan ook alleen gecertificeerd hout voor de collectie en investeert naar eigen zeggen ook in energiezuinige machines voor de productie. Het bedrijf staat in Keulen in Hall 10.1, stand F020 E21.