De nieuwste hotspot van Amsterdam, waar werk, eten en genieten samenkomen, heet CanCanteen! De eerste locatie is gevestigd in een appartementencomplex in de Amsterdamse Houthavens. Een uniek concept dat casual koffiemeetings, productieve werksessies en heerlijk eten combineert.

Bureau …,Staat is verantwoordelijk voor het concept, de branding en het interieur. Hierbij ligt de focus op het gebruik van zowel nieuw als vintage meubilair. Een harmonieuze mix van warme materialen en fijn gestoffeerde meubels geeft het interieur een ‘modern buurthuis’-gevoel, alsof je bij een buur aan de keukentafel zit. Met oog voor detail is gezocht naar een perfecte combinatie van nieuwe en oude elementen. Zo komen de vintage barlampen van Marktplaats en zijn refurbished stoelen naast designmeubels uit de Lensvelt-collectie toegepast.

Lensvelt heeft een aanzienlijk deel van het meubilair uit eigen collectie geleverd, zoals de Maarten Baas 101 Chairs en de 801 barkrukken, de Gispen Chairs en de Meetingtables in het restaurant, de Gerrit Veenendaal Chairs in de vergaderruimten en de D-chair die in samenwerking met Bureau …,Staat is ontwikkeld. Op maat gemaakt door Lensvelt waren de eikenhouten vergadertafels en de meterslange sofa.

CanCanteen is niet zomaar een horecagelegenheid; het is een innovatief concept dat draait om eten, werken en ontmoeten. CanCanteen creëert met een toegankelijke en veelzijdige inrichting diverse ruimtes om te werken of gezamenlijk te eten. Het ‘moderne buurthuis’-gevoel weerspiegelt het verlangen naar een gezellige ontmoetingsplek in appartementengebouwen, waar iedereen te midden van hun hectische individuele levens met elkaar in contact kan komen.

CanCanteen is niet alleen een bruisende ontmoetingsplaats en (co-)working space; het voorziet ook in een inpandig supermarktje met diverse afhaalmaaltijden en bakkerijproducten. Deze sociale hub organiseert evenementen zoals Drag Queen Bingo en biedt mogelijkheden om ruimtes te huren voor bijvoorbeeld yogaflow. Met twee nieuwe vestigingen in de planning opent CanCanteen dit voorjaar vestigingen in Cruquius & Westerpark (Amsterdam).

Ontwerp en architectuur: Bureau …,Staat, architect: Jelle Baars, Bureau …,Staat, styling en inrichting: The Thirsty Fisherman, meubilair en projectinrichting: Lensvelt, locatie: Houthavenweg 109, Amsterdam, fotografie: Roy Mandersloot.