Wiebe Bouma van New Ambiance is tevreden over het afgelopen jaar: “Een leuk jaar op alle vlakken. Onze merken en collecties lopen goed.” Tijdens deze editie van het Meubelhart Beusichem toont hij onder andere de collectie van JC Living: deze collectie wordt gepresenteerd op plek waar de vorige twee edities het merk JaxxChoice stond.  “Dit is niet zozeer een compleet shop in shop merkconcept met marketing maar het zijn losse items die zo verkocht kunnen worden. Ik verwacht dat de bezoekers dit goed zullen oppakken, gezien het gunstige prijsniveau.

Wiebe Bouma over 2023: “Het was een leuk jaar, voor alle merken die we voeren. Op de collectie van Stella Furniture kregen we goede feedback vanaf de Meubelbeurs Brussel, onze eetkamerstoelen uit Roemenië en Polen vallen goed in de smaak. We zijn ook blij met de voortdurende vraag naar bijzondere houten tafels van hoge kwaliteit met houten poten of gekleurde metalen onderstellen, in RAL kleuren als champagne of brons. Onze Nederlandse producent 2M Living is op het juist moment hierin gesprongen. Je ziet nu dat stoelenfabrikanten die trend van gekleurde frames aan het volgen zijn.”

IJzersterke collectie
Hij vervolgt: “Tijdens de komende editie laten we de collectie van JC Living zien. Dit is een ijzersterke collectie zitmeubelen die we op groothandelsbasis verkopen aan detaillisten. Waar JaxxChoice de retailer volledig ontzorgt en ondersteunt, is JC Living een aanbieder van trendy zitmeubelen in het populaire prijssegment. JC Living verdient de aandacht vind ik, het speelt in op de ontwikkeling dat winkeliers weer meer betaalbare meubelen willen aanbieden. Het leven is duur op dit moment, consumenten worden weer prijsbewust na de corona-jaren toen alles kon voor zover het geleverd kon worden. Nu kijkt men weer meer naar de prijs.”

“JC Living verdient de aandacht vind ik, het speelt in op de ontwikkeling dat winkeliers weer meer betaalbare meubelen willen aanbieden.”

Uitdagingen
Voor dit jaar kijkt hij ook even terug naar een eerder moment: “In het begin van de coronatijd was het een uitdaging om de goederen op tijd te leveren, gezien de stagnerende goederenstroom uit Azië. Dat dreigt nu weer met de ontwikkelingen in de Rode Zee en de stijgende containerprijzen, ook de eventuele extra kosten voor het omvaren houden we nauwlettend in de gaten. Een andere uitdaging waarvan ik hoop dat de nieuwe regering knopen gaat doorhakken is de nieuwbouw. Meer huizen erbij leidt tot meer bestedingen aan het interieur, ook door de verhuizingen daarna.”

Verademing in Beusichem
“Ik vind het meubelhart een verademing. Het is centraal gelegen, gemoedelijk, overzichtelijk en compleet in het meubelaanbod. Bezoekers nemen de tijd om rond te kijken en te praten, juist omdat we met een relatief kleine groep deelnemers zijn. We hebben ook altijd de gelegenheid om onze showroom aan te passen en om te bouwen, ik kan hier altijd naar binnen. Op een tijdelijke beurs, zoals in Brussel, is het aanbod dermate groot dat bezoekers in beperkte tijd, met een strak tijdsschema alles willen zien. In Beusichem is dat wat meer relaxter, je hebt het gevoel dat de mensen bij je thuis op bezoek zijn.”

Meubelhart Beusichem 2024: aantrekkelijk totaalaanbod voor het middensegment: Oost West, Beusichem best

Op 29 en 30 januari en 5 en 6 februari vinden de voorjaarsdagen plaats van het Meubelhart Beusichem. Een inkoopmoment bij uitstek voor woonwinkeliers uit het middensegment van de markt. De exposanten zetten weer hun beste beentje voor en tonen hun nieuwste modellen en collecties in zitmeubelen, kasten, relaxfauteuils, tafels, (eetkamer)stoelen, bedden en andere producten voor het interieur. Het Meubelhart is en blijft het vertrouwde adres voor het bekijken en inkopen, de twee maandagen en dinsdagen zijn nog steeds data die in de agenda van iedere woonwinkelier en andere interieurspecialisten genoteerd staan.

Deze editie kunt u weer inspiratie opdoen en de nieuwste collecties en modellen bekijken en inkopen bij topbedrijven als Eurogros, Hjort Knudsen, Koopmans Meubelen, Wildeboer & van de Weide (W&W), Sit Design, Mecam, NeoStyle, Van der Drift Meubelen, Lenselink Furniture, Vilmers en Zitform, New Ambiance / JC Living, Wiemann, RV Design en Beside Rugs. Zoals gebruikelijk wordt de inwendige mens niet vergeten in het Meubelhart en kunnen de bezoekers rekenen op winterse traktaties tijdens het inkopen voor het voorjaar.

Als extra attentie krijgen de bezoekers aan het Meubelhart Beusichem per exposantenhal een borrelplankje met lekkernijen aangeboden ter herinnering aan hun bezoek tijdens de voorjaarsdagen.