De enige internationale inkoopbeurs in zijn soort in het Verenigd Koninkrijk. Zo omschrijft de organisatie achter Source Home & Gift deze beurs in het NEC van Birmingham (zie foto hierboven)  op 5 tot en met 8 februari 2023.

Doelgroepen zijn key retailers, merken, projectinrichters en interior designers die op zoek zijn naar elkaar. Ook voor het gezamenlijk opzetten van private labels. Deelnemers en bezoekers komen vanuit de hele wereld naar Birmingham komend voorjaar. De gehele supply chain van homewares, gifts, meubelen, textiel, speelgoed, briefpapier en kaarten weet de weg te vinden naar de Midlands. Uiteraard zou een beurs geen beurs zijn in deze tijd wanneer de woorden duurzaamheid en verantwoordelijkheid niet zouden vallen.

Concreet kan over deze begrippen nog niets verteld worden dus zijn bijdragen op dit gebied van deelnemers van harte welkom op www.source-homeandgift.com/call-for-content
Suzanne Ellingham, Director of Sourcing, Source Home & Gift: “Source Home & Gift is een beurs van de industrie voor de industrie. Een platform voor vernieuwing en het laten zien van dat wat de branche voortstuwt. We zoeken naar nieuwe verhalen die ons inspireren, nieuwe stemmen die de toekomst van de industrie vertegenwoordigen en van wie we kunnen leren. Met onze drie thema’s voor de beurs gaat dit zeker gebeuren.” Met andere woorden: er valt nog niet zo heel veel te vertellen want geen deelnemer heeft al iets te melden tot nu toe.

De drie thema’s van de komende editie zijn:

Sustainable processes and doing things the right way –

Vaak zijn vernieuwingen heel simpel en geven ze de indruk: waarom is niemand hier eerder op gekomen? De beurs is op zoek naar verhalen in deze trant, gefocust op duurzaamheid van ontwerp en productie. Momenten waarop de supply chain blijvend is veranderd. Momenten waar de industrie van kan leren.

Innovation in materials and process – Waar komen stoffen en welke materialen worden er gebruikt bij alle vernieuwingen van dit moment? De beursorganisatie wil deze content ook digitaal inzetten bij wijze van kennisdeling.

Retail Masters Series – Source Home & Gift zoekt mensen voor deelname aan de nieuwe Retail Masters Series waarbij men op video vertelt over de eigen vernieuwing om dit te delen via de digitale platforms van de beurs. Dit is ook bedoeld om inkopers te prikkelen om van digitale platforms gebruik te maken (letterlijk: upskill the knowledge of buyers). Brutally honest, zoals Engelsen zelf zeggen, maar het geeft wel het zeer behoudende karakter van de Britse markt weer eens aan.

www.source-homeandgift.com/welcome