Zero is een Zweeds familiebedrijf, opgericht in 1978. Zero kenmerkt zich door een nuchtere vormgeving met af en toe een verrassende twist. Zero is zich bewust van de ecologische voetafdruk en maakt daarom gebruik van duurzame materialen, energiezuinige lichtoplossingen, én zorgt ervoor dat 80 procent van de componenten van lokale leveranciers komt.

Zero heeft recent verschillende interessante ontwerpen geintroduceerd, zoals SprinkleLumo en Slice, die de Design Plus award gewonnen heeft. Sprinkle is een kleine hanglamp met een uitgesproken geometrisch silhouet. Van dichtbij vallen de dunne lamellen op die transparantie, lagen creëren en het licht verdelen. Sprinkle (hierboven) kan het centrale lichtpunt zijn in een ruimte of in een ensemble van lichten als een waar kunstwerk. De armaturen zijn verkrijgbaar in zes levendige kleuren, geïnspireerd op de kleurrijke “cake-topping” hagelslag.

Lumo (hierboven), wat licht betekent in het Esperanto, biedt een verscheidenheid aan uitdrukkingen die bij de meeste interieurs passen. Als hanger kan hij solo of als cluster opgehangen worden in verschillende systemen: een rechte lijn, een cirkel, een rechthoek, een driehoek of een vierkant, geholpen door een aantal verschillende fittingen. Twee functies in één en hetzelfde armatuur; Slice (hieronder) is niets minder dan een lichtgevend, geluidsabsorberend designobject dat innovatieve functionaliteit combineert met expressieve vorm. Duurzaamheid was een cruciale factor in de ontwikkelingsfase, zowel materiaaltechnisch als maatschappelijk. Slice creëert letterlijk een beter milieu, voor zowel de ogen als de oren, en voegt karakter toe met zijn zacht getinte kleurspectra.