Thonet introduceert ‘Rethinking Classics-collectie’ met herinterpretatie klassiekers S 32 en S 64 in DARK MELANGE door Sebastian Herkner. Het oorspronkelijke ontwerp is van Mart Stam, Herkner bedacht de nieuwe kleuren, ook van het riet van de zitting en de rug.

Thonet-sledestoel S 32 en de variant S 64 met armleuningen van Marcel Breuer behoren tot de meest iconische stalenbuis meubelen. Ze hebben hun populariteit mede te danken aan de aantrekkelijke combinatie van iets nieuws en iets dat beproefd is: de zitting en rugleuning van gebogen massief hout met gevlochten riet belichamen de traditie, terwijl het frame van verchroomde stalen buis de huidige tijd en de toekomst vertegenwoordigt.

In januari 2024 presenteert de bekende Duitse ontwerper Sebastian Herkner voor de eerste keer de exclusief voor Thonet samengestelde collectie ‘Rethinking Classics’ met een herinterpretatie van model S 32/S 64 DARK MELANGE, waarin de natuurlijke kleurnuances van de houten elementen en stoelframes gecombineerd zijn met donker opaalachtig gevlochten riet. Deze collectie geeft de klassiekers een geheel nieuwe uitstraling waardoor ze een statement zijn in ieder interieur. Thonet’s nieuwe kleur DARK MELANGE is een materiaalinnovatie gebaseerd op natuurlijke verfprocessen.

Sledestoelen S 32 en S 64 zijn ontworpen aan het eind van de jaren twintig. Al bijna een eeuw lang zijn deze stalen buisstoelen van Thonet bijzonder populair en zo veelzijdig dat ze een perfecte match zijn voor de meest uiteenlopende interieurs. Met hun heldere en minimalistische lijnenspel en gevlochten riet met een transparante uitstraling zijn deze twee klassiekers ideaal voor onder meer
vergaderzalen, restaurants, hotellobby’s en woningen. Door hun veelzijdige karakter zijn ze tot op de dag van vandaag de meest verkochte sledestoelen. Thonet biedt met de nieuwe versie DARK MELANGE voor het eerst gevlochten riet in een donkere kleur aan. Het donkere gevlochten riet DARK MELANGE is gemêleerd en combineert een diep zwarte en een donkere chocoladebruine kleur met lichtere, natuurlijke tinten. Door het natuurlijke, reactieve verfproces ontstaan subtiele kleurafwijkingen die het materiaal een kenmerkende, individuele afwerking geven en de schoonheid van het natuurproduct en zijn karakteristieke textuur accentueren.

DARK MELANGE geeft binnenhuisarchitecten een nieuwe troef in handen waarmee nog beter aan de wensen voor projectinrichtingen en wooninterieurs kan worden voldaan. Het donkere gevlochten riet DARK MELANGE heeft bovendien uitstekende technische eigenschappen: het is bijzonder kleurvast, slijtvast en sterk materiaal met een zeer lange levensduur.

Met de collectie ‘Rethinking Classics: S 32/S 64 DARK MELANGE presenteert de ontwerper de populaire stalenbuisklassiekers vanuit een nieuw perspectief en interpreteert ze in mooi op elkaar afgestemde kleuren. “In deze collectie hebben we kleur gebruikt om de natuurlijke materialen goed tot zijn recht te laten komen”, zegt Herkner. Met als resultaat vijf verschillende beitskleuren voor de eiken elementen, elk gecombineerd met een bijpassende poedercoating voor het frame van de stoel: elegant donkerzwart, rijk donkerbruin kastanje, luxueus geelbruin amber, lichtroze gekleurd palissanderhout en een natuurlijke groene salie. Door beits te gebruiken blijft de natuurlijke nerf van
het hout zichtbaar en wordt het karakter geaccentueerd. Herkner koos voor natuurlijke beitsnuances die ideaal met elkaar kunnen worden gecombineerd en samen met het donkere gevlochten riet DARK MELANGE bijzondere accenten vormen in ieder interieur. De gepoedercoate frames passen perfect bij de natuurlijke elementen. Het verchroomde stalen buisframe van het oorspronkelijke ontwerp is klassiek elegant en vormt een fraai conrast met de houten delen van de sledestoel. De nieuwe collectie van Sebastian Herkner heeft een warme, gezellige en natuurlijke uitstraling, ideaal voor thuis, maar ook voor het inrichten van restaurants, werk- en vergaderruimtes en andere openbare ruimtes.