Het Deense merk 101 Copenhagen presenteerde afgelopen weekend in Parijs de Toe Lounge Chair Flat en Trois Wall Lamp. The Toe Lounge Chair Flat is volgens het merk een herdefinitie van comfort en esthetiek, met een sculpturaal design dat de zitter omarmt in luxe. Toe maar.

Er is een keuze uit twee stofferingen: Off-White Bouclé of Sunproof taupe, stijlvol en praktisch. De Trois Wall Lamp is volgens de Denen echt een kunstwerk, waarbij wanddecoratie wordt gecombineerd met stralende verlichting. De lamp bestaat uit 3 taupe, semi transparante acryl buizen met warm licht (2400 Kelvin) en de LED lichtbron heeft een levensduur van 25.000 uur.

De TOE FLAT lounge chair in taupe sunproof fabric is met zorg gemaakt en heeft een speciale behandeling gekregen die het opnemen van vuil en aarde tot een minimum beperkt. De stof is waterafstotend en de vezels van de stof hebben een onzichtbare bescherming om de stof schoon en droog te houden. De stof verkleurt ook niet door het zonlicht. De bouclé variant oogt en voelt fluffy aan, de stof is zeer sterk en gaat dus lang mee. Het ontwerp is duidelijk geïnspireerd door de 70s.

De Trois Wall Lamp is weer een interpretatie van de 80s en oogt als een neon lamp uit die tijd maar is het dus niet. De drie buizen zorgen voor een grafisch lijnenspel op de wand achter de lamp dat ook herinneringen oproept aan de jaren 80. De lamp kan direct in een stopcontact worden geplugd of via een kabel buiten de lamp. Het ontwerp is van Kristian Sofus Hansen & Tommy Hyldahl.