De geruchten deden al eerder de ronde maar nu is officieel bevestigd dat Timothy Oulton is overleden. de oprichter en CEO van Halo en zijn eigen merk Timothy Oulton werd 57 jaar oud.

“Dit is enorm droevig nieuws voor de Halo groep en mijn hart gaat uit naar zijn familie bij het dragen van dit zware verlies”, aldus CFO James Dilley die voorlopig de taken van Oulton overneemt. Oulton overleed plotseling, de oorzaak is tot nu toe nog niet bekendgemaakt. “De komende weken en maanden zal ik Tim’s erfenis eren op de best mogelijke manier: door onze teams te blijven ondersteunen, door vernieuwende en duurzame groei in het bedrijf tot stand te brengen en door samen voorwaarts te trekken. Ik ben dankbaar voor het directieteam dat mij zal ondersteunen zoals ze dit ook jarenlang voor Timothy hebben gedaan.”

Met meer dan 70 winkels en distributie in meer dan 60 landen, 5 fabrieken en een team van 350 medewerkers in een dozijn landen is de Halo groep naar eigen zeggen goed in staat om verder te groeien. “Tim’s erfenis van creativiteit, uitmuntendheid en authenticiteit blijft bestaan”, aldus het bedrijf. Oulton kondigde onlangs zelf een wereldwijde uitbreiding van het merk Timothy Oulton aan, met 7 extra winkels naast de bestaande 11 vestigingen en meer dan 30 retailadressen voor het merk.

Zelf had ik, Ingmar van der Hoek (redactie Interior Business Magazine) het genoegen om Oulton enkele jaren geleden te interviewen in de vestiging in Amsterdam. Ik herriner mij een ontspannen en informeel gesprek met een man die gek was op alles wat met motoren, ruimtevaart en vliegen te maken heeft. Hij toonde me de details van de stoelen die gebaseerd waren op die van jachtbommenwerpers uit de Tweede Wereldoorlog, de wandpanelen die gezaagd waren uit oude passagiersvliegtuigen en de bijzettafels met tandraderen uit oude motoren. Ook over de oude straalmotoren die tot fauteuil waren omgetoverd kon hij gloedvol vertellen (“Let op de kopnagels!”), net als over zijn grote liefde voor de stad Hong Kong. Een klassieke avonturier, zo kwam hij op mij over, de Indiana Jones van de meubelindustrie. Het is jammer dat hij zo vroeg is weggevlogen.