Carice van Houten ontwikkelde samen met POLSPOTTEN zes nieuwe kleurcombinaties voor de Zig Zag-kruk. Hierdoor kreeg het iconische meubelstuk weer een heel andere uitstraling. Het design is geïnspireerd op de woning van de Nederlandse actrice.

Carice van Houten en het team van POLSPOTTEN zijn de ontwerpstudio ingegaan om het design van het Zig Zag-krukje samen te stellen. De actrice bepaalde hierbij zelf welke tinten gebruikt gingen worden. Ze liet zich inspireren door de kleuren in haar huis en de Dictionary of Color Combinations. Dit is een boekje van Sanzo Wada (1883-1967), de grondlegger van Japanse kleurcombinaties.

Carice: “POLSPOTTEN is een eigenzinnig merk en de speelse sfeer spreekt me erg aan. Het geeft me het gevoel dat ik niet volwassen hoef te worden. De Zig Zag is een ontwerp dat me altijd al opviel. Ik zag het krukje vaak in hotels. Het spreekt me aan, omdat het stevig is en een leuke vorm heeft. Je kunt er iets op zetten, het als woonaccessoire ergens neerzetten of je gaat er zelf op zitten. Het is multifunctioneel en daar houd ik van.”

Eclectisch
Carice woont in een prachtige kleurrijke woning in de buurt van Amsterdam. Kortgeleden heeft ze haar huis helemaal verbouwd, anders geschilderd en opnieuw ingericht.

De interieurstijl is eclectisch en er zijn dus veel verschillende kleuren, materialen en structuren gebruikt. Carice: “De verbouwing wakkerde mijn liefde voor interieurdesign aan. Ik ben geen ontwerper, maar ik hoor vaak dat ik een goede smaak heb.”

Colour blocking
Er zijn verschillende kleuren en motieven voor het ontwerp van de Zig Zag-krukjes gebruikt. Zo zijn er designs met horizontale en verticale colourblocks. Carice: “De krukjes geven de sfeer van mijn woning in een notendop weer.” Vanaf 21 oktober 2022 zijn de nieuwe Zig Zag-krukken in zes verschillende kleuren in beperkte oplage beschikbaar bij POLSPOTTEN en de Bijenkorf.

Films

Carice van Houten (1976) is een internationaal succesvolle actrice. De meesten kennen haar van haar rol als ‘the Red Woman’ in Game of Thrones, maar ze speelde ook hoofdrollen andere films en series, waaronder Zwartboek van Paul Verhoeven.

Nederlands designmerk

POLSPOTTEN is een Nederlands designmerk dat sinds 1986 bestaat. Inmiddels is het merk uitgegroeid tot een internationaal interieurmerk. De collectie bestaat uit design objecten die uiteenlopen van tijdloze meubels tot speelse accenten in de inrichting. Ze transformeren elke ruimte onmiddellijk en creëren een eigen sfeer. De collectie staat voor eigenzinnigheid, energie en diepgang.