De onverwachte verschijning van Covid-19 in Italië heeft gezorgd voor het uitstellen van de vakbeurs Light + Building in Frankfurt. De beurs zou oorspronkelijk vanaf 8 maart plaatsvinden. Nu is de datum opgeschoven naar midden of eind september. Het uitgebreid controleren op het beursterrein van bezoekers en exposanten is begrijpelijkerwijs een te uitgebreide taak voor de beursorganisatie binnen de korte termijn van anderhalve week.

Daarom is de beurs nu uitgesteld: ofwel het virus is niet meer actief, ofwel er is voldoende tijd om voorzorgsmaatregelen te nemen tot half september. De beursorganisatie wordt in de beslissing gesteund door de Duitse brancheverenigingen van de elektrische industrie en electriciens. De Italiaanse brancheverenigingen scharen zich ook achter dit besluit. Veel standhouders zijn van Italiaanse origine. Na Duitsers zijn de meeste bezoekers Chinezen en Italianen.

Light + Building is de belangrijkste ontmoetingsplek voor architecten, de industrie, installateurs, retail/groothandel en planners. Als vernieuwend platform is de beurs ook een aanjager voor ontwikkelingen in duurzaamheid. De industrie heeft volgens organisator Messe Frankfurt ook aangegeven dat de industrie de noodzaak van de beurs inziet en benadrukt. Daarom wil Messe Frankfurt de beurs zeker laten doorgaan, in dit geval dus in september.