De afgelopen jaren heeft Cotap, marktleider in vloeren,  een enorme groei doorgemaakt. Iets wat niet vanzelfsprekend is in deze onzekere tijd. Door de stijgende vraag naar vloeren heeft Cotap te maken met ruimte te kort in de magazijnen. Er is meer ruimte nodig om alle vloeren op te slaan en te leveren. Het is de wens van de aandeelhouders om de diensten in Genemuiden te centraliseren, maar daar zijn op korte termijn geen mogelijkheden voor. Daarom zal Cotap een gedeelte van de logistieke activiteiten, inclusief het eigen transport, verhuizen naar een groot distributiecentrum in Zwolle. Een mooie kans om de dienstverlening en service verder te optimaliseren.

Om aan de stijgende vraag naar voorraad van vloeren te voldoen, is er afgelopen tijd veel extra voorraad ingekocht. Op dit moment zijn de voorraden naast de eigen magazijnen, ook bij externe partijen in onder andere Hoogeveen, Veendam, Amsterdam en Vlissingen opgeslagen. De voorraden staan verspreid over meer dan 8 verschillende locaties. Dit heeft een negatieve invloed op het milieu, kost extra transportbewegingen, zorgt voor inefficiënte processen en gaat ten koste van de service naar klanten.

Cotap wil de logistieke activiteiten en transport voor de vakhandel in de zomer van 2022 verhuizen naar Zwolle. De hoofdvestiging blijft gevestigd in Genemuiden. Met deze grote verbetering in efficiency kan Cotap haar klanten nog beter van dienst zijn en blijven ze een toekomstbestendige partner voor klanten.

Momenteel is Cotap al druk bezig met de voorbereidingen. Bent u benieuwd naar het nieuwe magazijn? Bekijk dan de video met een korte impressie.