Het in 2010 door Marco Steenwijk gestarte Interior Network neemt branchegenoot Amis International over. Een lang gekoesterde wens van de ondernemer: ”We zijn nu nog beter in staat de mooiste meubelen op maat te leveren tegen aantrekkelijke voorwaarden.” De naamswijziging, International wordt vervangen door Furniture, laat zich eenvoudig verklaren: “We willen heel duidelijk maken welke positie wij hebben in de keten en waar wij goed in zijn: meubels maken en leveren.”, aldus Steenwijk.

Verleden en toekomst

Amis Internationaal heeft een langere historie dan Interior Network en een ander specialisme. Waar Interior Network zich focuste op service en het verbinden van vraag en aanbod, was Amis International gefocust op het verzorgen van productie van meubilair. De afgelopen jaren werkten de twee bedrijven al veelvuldig samen en werd de basis gelegd voor overname. “We gaan ons nu concentreren op het verbinden van de twee specialismes in Amis Furniture, waarbij Interior Network als apart label zal blijven bestaan. “We hebben hierin een mooi portfolio van merken en internationale klanten opgebouwd, die blijven we direct bedienen. Met AMIS Furniture zullen wij ook stappen richting internationale uitbreiding zetten. Het aantrekken van Niek Lichtenberg voor de Duitse markt is de eerste zet.”

Hospitality

Een ander speerpunt is het bieden van een optimale klantervaring. De showroom in Culemborg wordt compleet verbouwd en omgetoverd tot een experience center waar het hele netwerk van AMIS Furniture van kan profiteren. “One-stop-shopping kan heel fijn zijn voor onze relaties, maar het moet vooral een plek worden waar het heel fijn is om te zijn, een plek die inspireert.

Koffie

In de nieuwe showroom van AMIS Furniture staat ook een joekel van een espressomachine te glimmen. “Ik ben dol op lekker eten en drinken dus was de eerste nieuwe aanwinst van AMIS Furniture een Rocket Espresso machine. Het niveau van onze klanten NH Krasnapolsky en Radisson halen we niet, maar we schenken een hele behoorlijke espresso. Kom hem maar eens testen!”

Meer informatie: Marco Steenwijk 06-12 62 94 23 Marco@interiornetwork.nl