De nieuwste lamp van het merk Pilke is de Verna, ontworpen door de Finse designer Simon Serpola. De verna oogt eenvoudig, elegant en functioneel. Gemaakt uit FSC of PEFC gecertificeerd berken multiplex van 2.5 mm dik dat gesneden is met een waterstraal waardoor ieder exemplaar net iets anders oogt.

Verna lampen worden met zorg handmatig in elkaar gezet, met zwart geverfde houten ringen en een rij van ‘vleugels’: 30 bij het kleinste model, 34 bij het grotere model en 60 bij de grootste uitvoering wat zorgt voor een mooi naar beneden gericht licht dat geschikt is voor iedere ruimte. Simo Serpola werd geïnspireerd door de essentie van lente en daarom heeft het een Finse vrouwennaam die lentegroen betekent. Het berken multiplex zorgt voor een prettig ogende en rustegevende uitstraling van de lamp, niet alleen in de lente maar het hele jaar door.

De Verna lamp is er dus in drie formaten waardoor deze nog meer geschikt is om in iedere ruimte toe te passen. Als kleine hanglamp voor het raam of als een groter model boven de eettafel, de Verna voelt zich overal thuis, ook in projecten zoals het restaurant bovenaan. Het berkenhout komt uit Finland, heeft dus niet ver gereisd en dat maakt deze mooie lamp tot op zekere hoogte ook nog eens extra duurzaam.