Over een paar weken vindt de Vietnam International Sourcing Expo plaats in Ho Chi Minh City, het voormalige Saigon. Deze inkoopbeurs vindt plaats in de Saigon Exhibition & Convention Center (SECC).

Deze beurs richt zich met name op inkopers voor kleding, textiel, verpakt voedsel en home deco maar gelet op de afbeelding komen meubelen ook aan bod. Er zijn workshops, seminars en bedrijfsbezoeken en voorbeelden van inkopers die zich al hebben aangemeld zijn Aeon, Amazon, Central Retail, Carrefour, Coppell, Costco, Decathlon, Mega Market en Walmart. Naast leveranciers doe ook producenten van machines en diensten zoals banken en verzekeringsmaatschappijen mee aan de beurs die van 13 tot en met 15 september plaatsvindt.

Waarom Vietnam? Veel meubelleveranciers kennen het land al als alternatief voor China wanneer het om meubelproductie gaat. Daarnaast is het land economisch gezien in opkomst met een bruto nationaal product dat ieder jaar met 6 tot 8 procent stijgt, al 25 jaar lang. Vietnam is lid van meerdere handelsovereenkomsten met Europa en het Verenigd Koninkrijk. Meer info over het bezoeken via deze link.