”INTERIEURDESIGNER ERIC KUSTER SCHULDIG INZAKE WITWASSEN 3,5 MILJOEN EURO CRIMINELE KLANTEN”

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een strafbeschikking opgelegd aan de 57-jarige Nederlandse interieurdesigner Eric Kuster uit Huizen en aan zijn interieurbedrijf. Dat melden de collega’s van website Crime nieuws.

Het bedrijf moet een boete van 150.000 euro betalen, en de man krijgt een boete van 100.000 euro en een taakstraf van 140 uur. Het OM stelt dat hij zich met zijn bedrijf schuldig heeft gemaakt aan witwassen en overtreding van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) door, voornamelijk indirect, grote contante geldbedragen van criminelen aan te nemen en valse facturen op te stellen.

‘Tijdens een inval op 17 mei 2021 werd een contant geldbedrag van 35.000 euro bij de interieurdesigner aangetroffen en in beslag genomen. Hij verklaarde dit bedrag contant te hebben ontvangen van een (volgens het OM criminele) klant, wat als witwassen wordt beschouwd. Daarnaast had hij een melding van een ongebruikelijke transactie van dit bedrag moeten doen, wat ook als overtreding van de Wwft wordt gezien.’

Lees hier het gehele artikel.