Nog 1x IMM Keulen

Goed en gezellig, maar hoe verder?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BOLLE BANEN

Balini is een opvallend clubfauteuiltje van de Keulse ontwerpster Meike Harde voor Pode. Karakteristiek zijn de bolle gestoffeerde banen en decoratieve naden. Het sculpturale fauteuiltje heeft daardoor wat weg van de gewatteerde winterjassen van dit moment. Ook leverbaar met draaivoet. De bijpassende poef Banzi is er in drie breedtes; met vier, zes en acht banen.

Tevreden exposanten, tevreden bezoekers, een tevreden beursorganisatie. En tóch vroegen veel mensen zich hardop af of dit mogelijk de laatste IMM ‘oude stijl’ was. Nou ja, de hoogtijdagen van een beurs als IMM zijn feitelijk al definitief voorbij. De grote Duitse merken hebben aanzienlijk kleinere stands, de Italianen houden het weer alleen op Milaan en de Nederlanders hadden samen een gezellig Hollands Blok ingericht. En toch: waar retailers Keulen vroeger veel meer gebruikten ter oriëntatie, wordt er nu zichtbaar meer geschreven. Maar moet de IMM naar een biënnale, samen gaan met Orgatec of is de huidige beursopzet uiteindelijk tóch goed genoeg voor iedereen. De glazen bol geeft vooralsnog geen uitkomst. Nieuws was er volop; vooral dus bij de Duitsers und die Holländer.

Door: Monique van Empel

 

 

DUBBEL FEEST

90 jaar Leolux en 35 jaar Pallone. De sfeer op de stand van Leolux was dan ook opperbest. Het nieuwe zitprogramma Loya van Studio Truly Truly was het belangrijkste nieuws en dan vooral gestoffeerd in de meest heerlijke boucléstof van de hele beurs: de Robou. Ook de speciale jubileum-Pallone’s hadden allemaal een zit in deze heerlijke zachte stof.

 

 

LOS MET DE STOF

Ook COR zette nadrukkelijk in op hun nieuwe bekledingsstoffen; van plat geweven wollen stoffen en volumineuze gemengde stoffen met uitnodigende structuren. In het kleurenpalet ook veel opvallende statementkleuren zoals indigo, terracotta en roestrood. COR bracht zelfs twee gestoffeerde tafels uit.

 

 

KLASSIEKERS MET KLEUR

Met ‘Rethinking Classics’ geeft Sebastian Herkner een nieuwe kleur- look aan de klassieke sledestoelen S32 en S64 van Thonet. Alle eiken elementen zijn er in vijf beitskleuren, met een bijpassende poedercoating voor het frame: zwart, donkerbruin, geelbruin, lichtroze en saliegroen. Mooi met de nieuwe, donkere rietkleur Dark Melange; een materiaalinnovatie gebaseerd op natuurlijke verfprocessen.

 

 

VERRASSEND VEELZIJDIG

Geen Blue Monday bij Schönbuch, waar felgekleurde blauwe (en rode) meubels er lekker uit knalden. Canvas is een kastsysteem met letterlijk vele honderden mogelijkheden. Kies en combineer met 11 hoogte- maten, 9 breedtematen en 2 dieptematen, 19 grepen, 20 deuren en 12 laden en kies voor een plint, twee poten of wandbevestiging. En dat alles in 29 matte en 21 glanzende kleuren. Een heel veelzijdig systeem dus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GROEN? DOEN!

Al jaren heeft Bretz de meest kleurrijke n gezellige stand. Een heerlijke oase van kleur temidden van een hoop eentonigheid. Groen in de zin van duurzaamheid was een belangrijk item, ook op de IMM, maar we zagen ook veel groen in meubel- en gordijnstoffen. Vroeger gold er een ongeschreven regel ‘groen kost poen’, maar tegenwoordig is het toch echt ‘groen, moet je doen!’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

scroll door naar onderen.

MAATWERK VOOR HORECA

Het Nederlandse interieurmerk Versmissen stond voor het eerst op Keulen. De zelf ontwikkelde collecties meubels, verlichting en decoratieve accessoires zijn met name bedoeld voor de horeca. Er is keuze uit een Hospitality en Retail Collection, met volop mogelijkheden voor personalisatie en maatweek, alsook de Made To Order collectie met prachtige stoffen.

 

 

 

DRIEPOOT

De driepoot is terug; zowel bij fauteuils als eettafels. Zo was een van de vele noviteiten van Label-Vandenberg deze Tripoli fauteuil van Gerard van den Berg. Stoer in leer, zeer aaibaar in stof. Uitnodigend als een grote hondenmand, maar dan niet voor Max. Je zit overigens wel in een soort mand; om heerlijk cosy in weg te zakken.

 

 

CONSTRUCTIEVE PLOOIEN

Met haar prachtige kamerscherm ‘(r)evolutionary pleats’, werd Fenna van der Klei een van de winnaars van de Pure Talents Contest. In totaal waren er ruim duizend inzendingen van ontwerpers uit 76 landen. Geïnspireerd door traditionele plooitechnieken ontwikkelde Fenna een nieuw ambacht: structureel textielplooien. Deze scheidingswand is dan ook vervaardigd zonder binders of harde materialen. De plooien zijn stevig genoeg als constructie op zich.

 

 

 

60 JAAR ROLF BENZ

Nog een Jarige Job: Rolf Benz bestaat 60 jaar. Hun jubileummodel Sina was als eerste in Nederland te zien bij de Donjon in Eindhoven, waar Job Prijt in gesprek ging met de ontwerpers Norbert en Silja Beck. Sina is feitelijk een eigentijdse interpretatie van het iconische Rolf Benz meubelconcept, de Addiform uit 1964. Een eerbetoon aan geschiedenis en innovatie.

 

Copyright
© 2024 Business Content Media Den Haag. Niets uit dit artikel of deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, elektronisch,  op geluidsband of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever Business Content Media/Vakblad Interior Business.

Dit artikel is verschenen in Vakblad Interior Business, editie 1/Januari 2024. Nog geen abonnement of wilt u een abonnement cadeau geven? Mail naar linda@businesscontentmedia.nl voor de meest recente aanbieding