Het Australische Mitchelton-SCOTT en Latexco hebben de handen ineen geslagen om ervoor te zorgen dat de wielrenners comfortabel het seizoen van 2019 doorkomen. Winnen doe je op de fiets, maar het is geen geheim dat een goede nachtrust heel belangrijk is om te kunnen presteren, zeker tijdens de zware Grand Tours. De wielrenners slapen vrijwel dagelijks ergens anders in verschillende hotels en omstandigheden, maar de Latexco matrassen, toppers en kussens vormen dit seizoen een constante.

Keving Tabotta is performance manager van het team: “Wielrenners hebben meer dan andere atleten steeds te maken met verschillende slaapomgevingen. Dankzij Latexco zorgen we voor een constant comfort zodat de renners maximaal kunnen presteren.”

Katrien Dendievel houdt zich bij Latexco bezig met de marketing en pr. “We zijn erg trots dat het team komend seizoen op onze producten slaapt. Wetenschappelijke testen hebben de positieve impact van onze latex topper bewezen. De atleten die erop slapen, slapen gemiddeld 18 minuten langer per nacht en voelen zich energieker en meer uitgerust. Slaapgebrek, niet ongewoon onder atleten, heeft een negatieve invloed op de fysieke en mentale toestand van een wielrenner en verhoogt de kans op blessures. We wensen Mitchelton-SCOTT een fantastisch seizoen en natuurlijk een goede nachtrust.”

Latexco is marktleider op het gebied van latex, PU en pocketveren in de slapenbranche. Het bedrijf combineert de flexibiliteit en verantwoordelijkheid van een familiebedrijf met dat van een internationale speler. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Belgische Tielt. Productie en logistiek gebeuren vanuit Spanje, Zweden, de VS en Indonesië. Saleskantoren zijn er in Singapore, Spanje en Brazilië. Meer info: www.latexco.com.