Onder de titel ‘New & Next’ presenteert Heimtextil al enkele jaren nieuwkomers op de markt. Het zijn jonge labels die voor het eerst op Heimtextil hun creaties laten zien.

Speciaal voor scholen is er een ‘New & Next university competition’. Hierbij sturen studenten hun werk in naar een jury van experts. Na de succesvolle lancering van de ‘New & Next university competition’ op de vorige editie, besloot Heimtextil opnieuw studenten een kans te geven om hun werk in te sturen. Drie universiteiten van de totaal 18 internationale inzendingen hebben de design wedstrijd gewonnen. Het werk van de studenten heeft indruk gemaakt door de creatieve benadering en herinterpretatie van traditioneel vakmanschap. De winnaars van de tweede ‘New & Next university competition’ komen van: de University of Bolton in het Verenigd Koninkrijk, the Indus Valley School of Art and Architecture in Pakistan en the Lucerne School of Design & Art in Zwitserland.

Vertegenwoordigers van de universiteiten en de studenten presenteren hun bekroonde werk in de ‘New & Next’ hal tijdens de Heimtextil beurs van 7 tot en met 10 januari.