Van maandag 31 mei tot en met vrijdag 18 juni zet Jess zijn deuren open voor de vele vaste relaties. Belgische, Duitse en Nederlandse retailers, projectdealers en architecten zijn uitgenodigd om de nieuwe collectie stijlvolle designmeubelen te komen bewonderen. En natuurlijk ook de vernieuwde showroom, gevestigd in hun inmiddels eigen pand in Oss. Na 18 juni zijn particulieren op afspraak ook weer van harte welkom.

Klanten kunnen zich bij Jess aanmelden via jessdesign.com/nl/aanmelding-jess-event. “We willen iedereen graag Coronaproof te woord staan en hanteren daarom dagelijks vier tijdvakken. Als bezoekers zich van tevoren aanmelden zijn ze er bovendien van verzekerd dat wij voldoende tijd en aandacht voor ze hebben”, aldus directeur Maarten van de Goor. “Onze nieuwe collectie maakt ons trots en we zijn heel blij met de restyling van onze showroom. We kunnen dan ook niet wachten om onze relaties rond te leiden en de collectie te presenteren.”

De nieuwe modellen zijn voor het grootste deel ontworpen door niemand minder dan Gijs Papavoine. Zijn roots liggen in de industriële vormgeving, wat tot uitdrukking komt in de ontwerpen: puur door hun eenvoud, ongecompliceerd, maar toch veelzijdig. Sterke grafische elementen, aangevuld met vloeiende vormen, karakteriseren zijn werk. Een perfecte mix van pure belijning en functionaliteit. “De ontwerpen van Gijs passen perfect bij de stijl die zo typerend is voor Jess. Ze vullen de bestaande collectie naadloos aan.”

De nieuwe collectie kenmerkt zich door verfijnde lijnen en rondere vormen. Dit zie je met name terug in de Infinity-lijn, die bestaat uit diverse elementen waar je oneindig mee kunt variëren. De Jolly-familie is uitgebreid met een heerlijke fauteuil, hocker en barstoelen. En stoel Jolly heeft nieuwe opties voor het frame, net zoals stoel Sanne. Naast de bekende kwalitatieve leersoorten is er ook een ruime keuze uit nieuwe stoffen, tevens gericht op de particuliere markt. De collectie tafelbladen is uitgebreid, voor nog meer keuzemogelijkheden. En last but not least, de verrassende nieuwe Vain-salontafels, ontworpen door Marc Th. van der Voorn. “Een heleboel nieuws dat we graag laten zien. Door de positieve reacties die we nu al ontvangen, hebben we er extra veel zin in.”

De showroom heeft een restyling ondergaan, met dank Aan Ingrid Wiendels. “Alles is geschilderd, we hebben een nieuwe vloer laten leggen, de ruimte beter ingedeeld en sfeervolle verlichting toegepast. De planten zorgen voor een groene aankleding en een gezonde luchtkwaliteit. Wij zijn blij met deze vernieuwde stijl, die de uitstraling van onze meubelen nog beter onderstreept.”

Door de pandemie waren trainingsdagen niet meer mogelijk. “We kijken uit naar de komende maanden en hopen snel weer plannen te kunnen maken om onze dealers en agenten van over de hele wereld bij ons in Oss te kunnen ontvangen. Daarnaast staan we te trappelen om na de huisshow voor de Benelux en Duitsland, die eindigt op 18 juni, ook particulieren op afspraak rond te leiden in onze sfeervolle showroom. Wij zijn er helemaal klaar voor!”