Afgelopen week is Interior Business Magazine weer verschenen. In deze editie o.a:

De dynamiek van het inkopen. We interviewden Robert van Merrienboer (Woonboulevard Poortvliet – Bouman & Potter) over de dynamiek van het inkopen: ‘’Kwaliteit van de samenwerking telt bij keuze voor leveranciers.’’ Hij is al meer dan 30 jaar actief als inkoper in de meubelbranche, waarvan de afgelopen zes jaar bij Woonboulevard Poortvliet in het gelijknamige Zeeuwse dorp. De afgelopen twee jaar heeft Robert van Merrienboer, net als iedereen in de woonbranche, een grote stijging van de vraag naar producten voor het interieur meegemaakt. Alleen ziet hij, nog eerder dan zijn collega’s van de verkoop, hoe een verandering in de supply chain gevolgen heeft voor het familiebedrijf met 250 medewerkers: “Gelukkig hebben we ruim 3 jaar geleden al geinvesteerd in een nieuw bulkmagazijn.”

Exclusief: Caroline van Velze van Zuiver woont in een Unesco Werelderfgoed Altijd al binnen willen kijken bij een grachtenpand in Amsterdam? Caroline van Velze, creatief directeur van het Nederlandse designmerk Zuiver en co-founder van de Zuiver Group, laat zien hoe zij woont in de Jordaan. Veel van wat ze creëert, krijgt een plekje in haar woning. “Het gevaar schuilt er in, dat je huis dichtslibt.”

Stoffering & Interieur: vorige keer portretteerden we Leotex in deze rubriek. Deze maal een reportage over  Vyva Fabrics: ‘Altijd twee jaar vooruitkijken’

Toen Carol Driessen haar bedrijf Viva Vinyl herbenoemde tot Vyva Fabrics werd ook meteen de reikwijdte van het bedrijf flink uitgebreid. Geworteld in het leveren van stoffen voor de watersport werden nu ook stoffen ontwikkeld en geleverd voor toepassingen in de horeca en andere projecten, naast het importeren van bestaande kunstleer- en stoffenmerken. Inmiddels telt het bedrijf uit Amsterdam 22 medewerkers.

Hello Chair: ‘De kracht van een superspecialist’

HelloChair richt zich specifiek op het verkopen van eetkamerstoelen aan diverse segmenten. Toen Joost Wels en zijn compagnon Jan-Noud Hutten in 2020 begonnen met HelloChair hadden ze een duidelijk afgebakend doel voor ogen: eetkamerstoelen verkopen van zowel merken die betaalbaar zijn voor starters als designmerken met maatwerk uitvoering. Inmiddels zijn er twee vestigingen van de specialist, in Culemborg en Bussum, en is de collectie uitgebreid met enkele eettafels onder het eigen merk HelloTable.

We besluiten met nog meer goed nieuws: Ook de derde editie van dit jaar ligt alweer bijna op de mat. Deze week nog verschijnt deze editie, met o.a een voorbeschouwing op de beurzen en interviews met een aantal ‘powerladies’ uit de meubelbranche: Diana Kuiper van VME en de kersverse voorzitter van de NAVEM, Goele Vermeeren.

Als inkoopmanager voor de formules Interliving en NL Woont van VME Nederland is Diana Kuiper medeverantwoordelijk voor het assortiment van een groot aantal woonwinkels. Maar wie met haar spreekt heeft niet te maken met een kille rekenmachine: “Dit vak is echt mijn ding. Ik ben altijd bezig met het vertalen van mooie dingen die ik zie naar praktische producten voor onze leden.” Betrokkenheid, teamwork en een grenzeloos enthousiasme zijn de rode draad in haar benadering van het vak: “Ik beleef mijn werk volop, iedere dag weer.”

Nog niet heel lang geleden werd zij lid van NAVEM, de Belgische Nationale Vereniging van Meubelhandelaren. Sinds eind vorig jaar is Goele Vermeeren, CEO van Master Meubel uit Turnhout en leidinggevende van de Vitra Partner Store in Antwerpen, voorzitter van deze federatie met rond de 600 winkels als lid. “Ik was sinds mei 2021 lid van een nieuw bestuur, als enige vrouw. De heren keken mij aan: of ik geen voorzitter wilde worden. Ik heb ja gezegd, maar wel onder voorwaarde dat we een frisse start zouden maken.” Een gesprek over verhalen vertellen en de kracht van samenwerken.

Abonnement

Nog geen abonnement op Interior Business Magazine en dus deze maand al 3 edities gemist? Mail snel naar lind@businesscontentmedia.nl voor de lente aanbieding en ontvang bij het afsluiten van een abonnement ook de eerste 3 edities van dit jaar als welkomstgeschenk!