De eenmalige november editie van Design District zit erop. Het waren 3 super dagen met heel veel enthousiaste bezoekers en ook nog eens prachtig najaars weer. Na 2,5 jaar geen Design District was het duidelijk dat er grote behoefte was om in het echt te zien en in het echt te ontmoeten. De foto boven is van de theezolder, met meubilair van KFF. Alle foto’s: Ilco Kemmere Fotografie

“In aanloop naar de beurs merkten we al veel enthousiasme bij deelnemers om zich eindelijk weer te kunnen presenteren aan het grote publiek. Het werkte aanstekelijk want de sfeer op de beursvloer was heel goed”, aldus de organisatie. 6778 bezoekers hebben zich laten inspireren in de Van Nelle. Het thema klimaat neutraal is inmiddels wel tot elke deelnemer doorgedrongen. Op bijna alle stands was er aandacht voor duurzaamheid, hergebruik van materialen en de circulaire economie.

Zoals gebruikelijk was er voor ieder wat wils op Design District. Naast de diversiteit aan producten in de stands presenteerden studenten van het HMC vakschool hout hun afstudeerwerk  in de doorgang tussen de hallen, waren er diverse lezingen te volgen en stonden er startende ondernemers met originele ontwerpen in de grote hal.

Woensdag avond na sluiting van de beurs werden de District Awards uitgereikt. In de jury zaten dit jaar: Hans Topeé (de Werkplaatsfabriek), Eva Vroom (writer and editor: Architectuur, design & cultural heritage), Caspar Kienjet (de Horecafabriek) en Carole Baijings (Studio for Design). Zij hebben alle inzendingen op de stands bekeken en maakten aan het einde van de eerste beursdag bekend welke deelnemers een prijs in de wacht hadden gesleept. Winnaars zijn Flos, Unilin Panels, Cor Unum en Moods voor de beste stand.

De organisatie kijkt terug op drie hele goede beursdagen. Binnenkort start de verkoop van standruimten voor volgend jaar. Er zijn al veel nieuwe aanvragen, dus de organisatie kan aan de slag en kijkt uit naar weer zo’n bruisende editie 8-9-10 juni 2022!

Een uitgebreid verslag van deze editie vindt u in een komende uitgave van Interior Business Magazine.