Pacha Panels en de Legit Forum Groep gaan logistiek samenwerken. Vanaf 15 november 2021 verzorgt PT Zuid te Best, een dochteronderneming van de Legit Forum Groep, de inslag, opslag en uitslag van alle plaatmateriaal van de duurzame groothandel.

 Pacha Panels bereikt door de samenwerking met de Legit Forum Groep het hoogste niveau van logistieke dienstverlening. Opslag en logistiek van plaatmaterialen is door het formaat en gewicht bijzonder uitdagend. De platen zijn gevoelig voor schade tijdens het inslag- en uitslagproces. Met de Legit Forum Groep vindt Pacha Panels de perfecte logistieke partner. PT Zuid, het distributiecentrum van de Legit Forum Groep in Best, werkt met de nieuwste technieken om schade te minimaliseren en een hoge leverbetrouwbaarheid te garanderen.

De Legit Forum Groep is enthousiast over de logistieke samenwerking. “De klanten van Pacha Panels, interieurbouwers en meubelproducenten verwachten een perfecte en betrouwbare bezorging van plaatmaterialen. Vanuit onze jarenlange ervaring kunnen wij stellen dat we met PT Zuid hierin kunnen voorzien”, aldus Paul Pietersma, CEO van de Legit Forum Groep.

De verhuizing van de voorraad van Amsterdam naar Best is inmiddels afgerond. Hiermee kan de duurzame groothandel overal in Nederland binnen 2 werkdagen uitleveren en in de regio Zuid Nederland zelfs binnen 24 uur. De systemen zijn zodanig ingericht dat de klant de zending met behulp van track&trace kan volgen. Smits: “Pacha Panels is ervan overtuigd dat zij met een perfecte logistiek het verschil gaat maken. In onze visie is logistiek de nieuwe marketing.”

Over Pacha Panels

Pacha Panels is de leverancier van biobased materialen waarmee circulariteit in de interieur- en woonbranche mogelijk wordt gemaakt. De materialen zijn gemaakt van natuurlijke afvalstromen of snelgroeiende gewassen die veel CO2 opnemen. Ze bevatten geen vervelende (kankerverwekkende) stoffen en zijn volledig herbruikbaar einde levensduur. Pacha Panels is transparant over de herkomst en de samenstelling van de materialen. Einde levensduur maakt het bedrijf de terugname mogelijk en maakt het zich hard voor hergebruik. Bij Pacha Panels werken enthousiaste mensen aan het realiseren van hun droom: het veranderen van de industriestandaard richting circulariteit.

Over de Legit Forum Groep

De Legit Forum Groep bestaat uit 16 zelfstandige business units die zich met al haar activiteiten richt op interieurs van gebouwen. Nog specifieker: op de bedrijven en personen die maatwerk interieurs ontwerpen, produceren en plaatsen. De Legit Forum Groep levert kennis, kunde en innovatieve producten om een interieurbeleving te kunnen creëren die past als een derde huid. De Legit Forum Groep is een familiebedrijf en  kenmerkt zich door nauwe betrokkenheid bij en dienstbaarheid aan klanten, medewerkers, leveranciers en de maatschappij.

Over PT Zuid

PT-Zuid is een logistiek dienstverlener met een specialisatie in plaatmaterialen. Het team maakt gebruik van de modernste technieken voor order verzamelen en uitleveren van goederen. PT-Zuid heeft een eigen transportdienst voor de binnenlandse distributie.