Weer is een echte meubelvriend ons ontvallen.

Maandag ontvingen wij het zeer trieste bericht dat Jan Westland op 82-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van Corona. Jan Westland stond in de meubelbranche bekend als ‘Ome Jan’, een zeer markante en warme persoonlijkheid.

Ter gelegenheid van zijn tachtigste verjaardag had ik het genoegen om Ome Jan uitgebreid te interviewen in zijn tweede huiskamer, De Woonindustrie in Nieuwegein. Ome Jan, veelvuldig te vinden op de tennisbaan en nog altijd zeer actief in de meubelbranche, was nog lang niet van plan om te stoppen. ”Ik bén geen tachtig” zo liet hij optekenen. Ter ere van Ome Jan publiceren wij hier het betreffende  interview met Ome Jan. Klik hier voor het interview waarin zijn hele mooie loopbaan de revue passeert en je een mooi beeld krijgt van de bijzondere persoon die Ome Jan was.

Jan Westland in het betreffende interview:  

”Het spreekwoord dat ik van huis uit heb meegekregen, is: ‘Degene die geeft, is waard dat-ie leeft.’ Ik heb al vroeg geleerd te geven. En dat als je geeft, je op een of andere manier altijd weer iets positiefs terugkrijgt. Ik probeer mensen het aangename te geven. Ik wil mensen verwennen. Ik wil graag geven. Ik wil mensen enthousiast maken. Ja, mensen enthousiast maken. Dat is namelijk ook de kern van verkopen. Als mensen enthousiast zijn, willen ze ook kopen! En charme, he? Een charmant iemand, opent deuren! En eerlijk zijn. Eerlijk zijn, duurt het langst! Daarmee kun je geld verdienen! Daarom ben ik, in het bezit van deze eigenschappen, dan ook uiteindelijk vertegenwoordiger bij een meubelbedrijf geworden, een commercieel vak in een mooie branche.”

Ik wil familie, vrienden en meubelvrienden heel veel sterkte wensen in deze moeilijke periode.

Richard van der Hak

Uitgever Interior Business Magazine

INTERVIEW: JAN WESTLAND, 80 JAREN JONG

Foto’s: Ed Buying, Interior Business Magazine

 

.