Hunter Douglas (AEX: HDG), wereldmarktleider op het gebied van raambekleding en raamdecoratie en een belangrijke fabrikant van bouwproducten, heeft vandaag aangekondigd dat Ralph Sonnenberg, de controlerende aandeelhouder van de Hunter Douglas Group, een definitieve overeenkomst is aangegaan voor de verkoop van een controlerend belang in de Onderneming aan 3G Capital op basis van een waarde van €175 per Gewoon Aandeel.

De familie Sonnenberg zal een belang van 25 procent in Hunter Douglas behouden, op basis van de nieuwe kapitaalstructuur. De Raad van Bestuur van Hunter Douglas, uitsluitend vertegenwoordigd door zijn Onafhankelijke Bestuurders, steunt de transactie unaniem en heeft een aparte overeenkomst gesloten met 3G Capital en Ralph Sonnenberg om voor alle minderheidsaandeelhouders een uittreding tegen contante betaling te faciliteren en veilig te stellen op basis van dezelfde prijs per Gewoon Aandeel. De transactie is onderhevig aan een beperkt aantal voorwaarden, waaronder goedkeuring door de algemene vergadering van Hunter Douglas.

De transactie waardeert gewone aandelen in Hunter Douglas (“Gewone Aandelen”) op €175 per Gewoon Aandeel (de “Gewone Aandelen Prijs”), wat een ondernemingswaarde impliceert van ongeveer USD 7,1 miljard1. De Gewone Aandelen Prijs vertegenwoordigt een premie van 73 procent ten opzichte van de slotkoers van de prijs voor Gewone Aandelen van Hunter Douglas op 30 december 2021 van €101,40 en een premie van 64 procent ten opzichte van de hoogste slotkoers ooit van de prijs voor Gewone Aandelen van Hunter Douglas van €106,40.

“3G Capital heeft diep respect voor Hunter Douglas, haar diverse portfolio van merken en het standvastige leiderschap van de familie Sonnenberg gedurende drie generaties. Wij zijn vereerd om een partnerschap aan te gaan met de familie Sonnenberg en samen met het managementteam van Hunter Douglas te werken aan de volgende fase van wereldwijde expansie van de onderneming,” aldus Daniel Schwartz, Co-Managing Partner en Alex Behring, Co-Founder en Co-Managing Partner van 3G Capital. “Ons team bij 3G Capital heeft diepgaande ervaring met het over een lange periode opbouwen van bedrijven voor consumentenproducten, en wij kijken ernaar uit om in Hunter Douglas te investeren om haar merken verder te versterken en haar expansie te bevorderen. De sterke marktpositie van Hunter Douglas is het resultaat van de gespecialiseerde expertise die de onderneming in de afgelopen eeuw heeft opgebouwd. We zijn toegewijd om deze expertise te behouden door het leiderschap van Hunter Douglas te versterken en te ondersteunen en door nauw samen te werken met Hunter Douglas’ uitzonderlijke team van oprichters, ondernemende managers en ongeëvenaarde netwerk van dealers en assemblagebedrijven.”

“Hunter Douglas is meer dan 100 jaar geleden opgericht door mijn vader en is uitgegroeid tot een wereldleider dankzij onze toewijding aan innovatie, ondernemerscultuur, toonaangevende merken en een management van wereldklasse,” aldus Ralph Sonnenberg. “3G Capital is een zeer gerenommeerde investeerder en een sterke partner voor onze onderneming.” De huidige Co-President en Co-CEO van Hunter Douglas Group, David Sonnenberg, zal na afronding van de transactie bestuursvoorzitter van de Raad van Bestuur van de Hunter Douglas Group worden en als zodanig nauw betrokken blijven bij de dagelijkse gang van zaken en de bedrijfsstrategie, voortbouwend op zijn in de afgelopen 30 jaar binnen Hunter Douglas opgedane kennis en ervaring.

“Wij kijken uit naar de samenwerking met 3G Capital in het volgende hoofdstuk van de geschiedenis van Hunter Douglas. Als eigenaar met een lange-termijn-investeringshorizon en significante ervaring in het runnen van wereldwijd opererende ondernemingen samen met de families die deze ondernemingen hebben opgericht, is 3G Capital een dynamische rentmeester om Hunter Douglas, en wat zij vertegenwoordigt, voort te zetten,” aldus David Sonnenberg, Hunter Douglas. “Als een private onderneming zal Hunter Douglas de mogelijkheid hebben om onze onderneming te laten groeien en uit te breiden met behoud van de cultuur van een familiebedrijf en de sterke relaties met belanghebbenden die de kern van ons succes vormen.”

João Castro Neves, een Senior Partner bij 3G Capital, zal naar verwachting fungeren als CEO van Hunter Douglas Group na afronding van de transactie. João Castro Neves heeft significante ervaring met consumentgerichte ondernemingen die wereldwijde en lokale merken laten groeien in zowel opkomende als ontwikkelde markten, en nauw samenwerken met een netwerk van onafhankelijke groothandelaren om klanten en consumenten beter van dienst te zijn, onder meer als CEO van Anheuser-Busch en North America Zone President van Anheuser-Busch InBev van januari 2015 tot december 2017. João Castro Neves is lid van de Raad van Bestuur van Kraft Heinz en Restaurant Brands International.

“3G Capital en Hunter Douglas delen een sterk geloof in duurzame waardecreatie door operationele excellentie, ondernemerschap en een cultuur van meritocratie,” aldus João Castro Neves, 3G Capital. “Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met David Sonnenberg en het managementteam van Hunter Douglas terwijl we de groei van Hunter Douglas versnellen in samenwerking met onze buitengewone oprichters, managers en zakenpartners.”