Online inkoopplatform Orderchamp heeft een nieuwe dropshipping-oplossing gelanceerd: Dropshipping by Orderchamp. Retailers kunnen duizenden premium producten van de marketplace toevoegen aan hun webshop zonder vooraf te investeren in voorraad. Merken versturen de bestellingen direct naar de eindklanten van de retailers.

Met deze nieuwe oplossing wil Orderchamp haar retailer en leveranciers netwerk in uitdagende economische tijden ondersteunen door hen de mogelijkheid te bieden om nieuwe verkoopkanalen te openen en cashflow uitdagingen te verminderen. Retailers kunnen nu bepalen welke producten ze op voorraad willen houden en welke producten ze willen toevoegen voor ‘direct-to-consumer’ levering via merken. Dit betekent dat retailers hun assortiment exponentieel kunnen uitbreiden zonder voorraadrisico. Voor merken is het een gemakkelijke manier om hun bereik te vergroten en in contact te komen met nieuwe klanten.

“Onze missie blijft duidelijk – zelfstandige retailers en merken helpen succesvol te zijn in de markt van morgen. We hebben geluisterd naar de behoeften van onze groeiende community van 7.000 premium-merken en 150.000 retailers en zijn ontzettend verheugd om deze volgende stap in ‘inkopen zonder risico’ te zetten” – aldus Joost Brugmans, medeoprichter en CEO van Orderchamp.

Dropshipping by Orderchamp wordt gedreven door de technologische basis van het succesvolle inkoopplatform. Onder de eerste 200 merken bevinden zich woonmerken als House Nordic, Jesper Home & vtwonen, beautymerk Rock Your World en sieradenmerk Bazou. Met volledige automatisering via integraties kunnen retailers en merken bestellingen efficiënt verwerken, waardoor ze kostbare tijd besparen. De dienst is nu beschikbaar voor Shopify en WooCommerce webshops, en andere integraties zoals Lightspeed, Adobe Commerce (voorheen Magento) en Prestashop volgen later dit jaar.

Over Orderchamp:

Orderchamp is een online inkoopplatform dat merken en retailers in heel Europa met elkaar verbindt. Op het platform biedt de in Amsterdam gevestigde scale-up een uniek en hoogwaardig assortiment aan met meer dan 1 miljoen producten van ruim 7.000 verschillende Europese merken.

Orderchamp is in 2019 opgericht door Joost Brugmans (CEO), Max Verduyn (COO) en Menno Wolvers (Head of Engineering), Ruud Stelder (investeerder) en Dennis Cuijpers (investeerder). Naast Nederland is het platform ook actief in België, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken en Frankrijk en bedient het diverse klanten in heel Europa. Tot de investeerders van het bedrijf behoren henQ, Prime Ventures, Stefan van den Berg (voormalig CEO AfterPay), Thomas Plantenga (CEO Vinted / Kleiderkreisel) en Zhong Xu (CEO Deliverect).