De komende editie van Meubelbeurs Brussel (5 tot en met 8 november) zal na het betreden via de hoofdingang van hal 5 anders ogen dan de vorige 23 edities. Want Passe Partout is na 23 jaar op dezelfde plek, links na de ingang, verhuisd naar hal 4. Zaakvoerder Dirk Steenbeke: “De stand is nu een heel stuk groter.”

In cijfers uitgedrukt is het een verhuizing van 476 vierkante meter naar 1.100 vierkante meter. Dirk: “We bestaan als Passe Partout dit jaar 25 jaar en in die tijd hebben we 23 keer op dezelfde plek gestaan in hal 5. De paar keer daarvoor stonden we ook in hal 4, dus eigenlijk keren we weer terug. Nee, de werkelijke reden is: in hal 5 was geen ruimte meer voor een grotere stand en in hal 4 wel. Met passen en meten en de welwillende medewerking van enkele standhouders die verhuizen naar hal 5 hebben we het voor elkaar gekregen.”

Hij heeft ook een duidelijke motivatie voor de wens van een veel grotere stand: “In De Woonindustrie in Nieuwegein hebben we op gegeven moment de stand uitgebreid van 600 naar 1.200 vierkante meter en onze omzet is daarna enorm toegenomen. Waarom? Je kunt meer laten zien van de hardlopers in de collectie en je kunt meer sfeer creëren op een groter oppervlak. Hetzelfde effect willen we ook zien in de vier dagen dat de beurs in Brussel duurt.”

Dirk vervolgt: “Wij halen het merendeel van onze omzet uit onze top 20 modellen, daarom willen we al deze modellen kunnen tonen. Dat nodigt uit tot inkopen. Daarnaast is sfeer zeer belangrijk op onze stand. Ik wil dat mensen na 10, 12 stappen denken: wat is het hier mooi. Na 20 stappen: wat een leuke muziek, wat past alles goed bij elkaar. Na 50 stappen: deze modellen vind ik zo mooi, die ga ik kopen. Dat lukt niet op een kleine stand waar je zo doorheen of langs loopt. We willen verleiden en inspireren. Hoe meer tijd je spendeert op een grote stand zoals die van ons, hoe meer je de sfeer opsnuift en openstaat voor het merk en de modellen.”

Passe Partout staat in hal 4/103-403.

passepartoutnv.be