Een injectie van vertrouwen, dat is volgens de beursorganisatie van de 46e editie van meubelvakbeurs CIFF in Shanghai de conclusie. De meubelindustrie is aan het herstellen, er is geloof in de toekomst en er is volop vertrouwen. Dat hebben we ook nodig, zo stelt de organisatie.

Vijf weken na de 45e editie van CIFF, in Guangzhou, die verplaatst werd van maart naar juli vanwege de pandemie,  was deze editie in Shanghai wederom een succes met 1.000 exposanten op 250.000 vierkante meter en 118.409 bezoekers. Hiermee is de rol van CIFF als spin in het web van de Aziatische meubelmarkt opnieuw bevestigd, aldus de organisatie.

De beurs liep vier dagen lang en eindigde op 10 september. De gehele meubelindustrie was aanwezig: indoor, outdoor, home decor, interieurtextiel en projectmeubilair. Plus er was een mooie overlap met de Shanghai International Furniture Machinery & Woodworking Machinery Fair (CIFF/WMF) 2020 waar de nieuwste machines voor de meubelindustrie te zien waren.

De beurs was totaal veilig om te bezoeken, zo stelde de organisatie, dankzij uitgebreide protocollen en maatregelen. Ook hier werd de beurs ondersteund door een platform van online presentaties van exposanten.  Over dit laatste was iedereen tevreden, zo zegt men in Shanghai.  Alles om de boodschap te laten luiden: we zijn weer op de goede weg. Er waren 50 bijeenkomsten en forums en 10 exposities met een speciaal thema die ook online te volgen waren. 

De EAST Design Show en de Dream Design Show werden met name enthousiast ontvangen. Beide exposities waren gericht op het promoten van jong Aziatisch talent en het uitdragen van een sfeer waarin lifestyle, wonen, food en toerisme samenkomen. het draaide ook om design in de Design Hall waar hedendaags en modern design te zien waren en in de Trendy Design Hall, waar toegankelijke luxe van Chinees ontwerp werd getoond. Gestoffeerde meubelen volgens de laatste trends stonden in de ruimte voor Sofa Flagship en Sofa Premiums.

De voorbereidingen op de 48e editie van CIFF in Shanghai zijn al op gang gekomen (3 tot en met 6 september 2021. de 47e editie is dan weer in Guangzhou van 18 tot en met 21 maart volgend jaar. Bedrijven hebben zich hiervoor al aangemeld, aldus de organisatie.