Lockdown, een nieuwe start, vooruit kijken: ambiente 2020 was afgelopen februari de laatste internationale vakbeurs voor consumentenproducten die werd gehouden en na een jaar zonder beurzen op de kalender ziet deze beurs in Frankfurt zich als een nieuw startpunt. De komende editie is van 19 tot en met 23 februari 2021.

Designers in opleiding kunnen zich nu al opgeven voor de komende editie om bij de ruimte voor de Talents te kunnen staan. Ieder jaar is dit een inspirerend gezelschap met originele (zij het niet altijd praktische) ontwerpen in Living en Dining, twwe van de drie thema’s van de beurs (Giving is de derde). Maar ook exposanten die opgenomen willen worden in de Ethical Style Guide, de Contrct Business Guide of de HoReCa guide of deelnemen aan Solutions kan nog steeds, voor ieder onderdeel is er een andere deadline. Exposanten kunnen zich vanaf september aanmelden.

Talenten staan in hal 8.0 van het beurscomplex in Frankfurt (interior design) en hal 4.0 (Dining). Zij kunnen zich tonen aan fabrikanten en retailers en worden door de organisatie uitgekozen om zich te presenteren tijdens de beurs.

Aanmelden kan tot 22 oktober 2020 via http://www.ambiente-application.com/talents/en/.

Voor Solutions (slimme oplossingen voor thuis en in de keuken) vindt de selectie plaats door ontwerper Sebastian Bergne. Hij let vooral op nieuwe functies van voorwerpen waar je echt wat aan hebt: verrassend en functioneel tegelijk, dus. Aanmelden voor exposanten vanaf september tot 12 november, producten mogen niet langer op de markt zijn dan 12 maanden.

De deadline voor opgenomen worden in de Ethical Style Guide is 5 november. Een jury beoordeelt de inzending op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. De deadline voor opgenomen worden in de gidsen voor contract business en horeca is 13 november.

www.ambiente.messefrankfurt.com