Het komt steeds dichterbij: van 7 tot en met 12 juni vindt de eerste editie van de Belgian Furniture Days plaats. Zes dagen van makers, dromers en designers in het hart van Europa. Geen beurs in de klassieke zin van een aantal bedrijven gedurende een aantal dagen onder één dak maar meer dan 50 gerenommeerde Belgische meubel- en slaapmerken die tegelijkertijd zes dagen lang op hun eigen adres open huis houden.

BelgoFurn en Fedustria zijn de drijvende krachten achter het initiatief. Kevin Snyders, Directeur van BelgoFurn: “Het is een ongekend breed aanbod aan bedrijven dat meewerkt aan deze eerste editie van de Belgian Furniture Days. Van modern tot klassiek, van indoor tot outdoor. Bezoekers van het evenement kunnen niet alleen genieten van de meubelen die worden getoond maar ook van de gastronomische rijkdom, de vooruitstrevende architectuur, de goede neus voor mode en design en de vele culturele hotspots die België te bieden heeft.”

De bedrijven nodigen al hun nationale en internationale contacten uit, de kracht van het evenement zit in de kruisbestuiving van alle deelnemers. Kevin: “Door deze clustering van bedrijven komen we tegemoet aan de wens van zakelijke bezoekers om zoveel mogelijk bedrijven te kunnen bezoeken om zo de collecties, de productie en de medewerkers nog veel beter te leren kennen. Dit is een platform waarmee deze B2B bedrijven de top van de Belgische meubelindustrie kan bezoeken. Dit geldt uiteraard ook voor de Nederlandse contacten van de deelnemende bedrijven, onze Noorderburen blijven een zeer belangrijke markt voor de Belgische meubelindustrie.”

 

Binnenkort (mei editie) leest u over dit initiatief in Interior Business Magazine een uitgebreid interview met Belgofurn Directeur Kevin Snyders.

Meer informatie over het evenement en de deelnemers: belgianfurnituredays.com