Treurig nieuws: Ad Wouters is overleden. Ad Wouters is de grondlegger van AW Leder. Hij wordt herdacht als een man met een enorme passie voor het natuurproduct. AW Leder doet de volgende mededeling:

Ad Wouters (17-03-1941 – 07-03-2023)

Met groot verdriet hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Ad Wouters, onze oprichter en tot 2008 directeur van AW Leder BV.

Ad heeft ons met zijn aanstekelijke passie voor het natuurproduct, energie, vastberadenheid en humor zoveel geleerd en een onuitwisbare indruk achtergelaten. Wij zullen onze “leerboer” missen…

Ons medeleven gaat uit naar zijn partner, familie en dierbare kennissen.

Ad, riposa in pace e grazie di tutto!

Ewald Bouma, directeur
en (oud-)collega’s van AW Leder BV – Waalwijk

Over Ad Wouters

Ewald Bouma herdenkt Ad Wouters als de man die leder uit Italië introduceerde op de Nederlandse meubelmarkt: ”Het hele werkleven van Ad stond in het teken van leder. ‘Vellekes’ of ‘huidjes’ zoals hij dat zelf noemde. Na ca 20 jaar voor een ‘baas’ te hebben gewerkt vond hij het tijd om voor zichzelf te beginnen. Zo werd in 1985 A.W. Leder opgericht. Al snel groeide A.W. Leder uit haar jasje en in 1992 bouwde Ad het pand met een groot magazijn in Waalwijk, waar A.W. nog steeds is gevestigd.”

”Ad introduceerde in die jaren leder uit Italiaanse looierijen (waar hij door zijn intensieve samenwerking met de Futura Leathers Groep ongelimiteerd toegang toe had). Tot dat moment werd het aanbod nog gedomineerd door met name Duitse looierijen. Deze stap heeft A.W. Leder geen windeieren gelegd en hiermee is AW Leder een trendsetter gebleken. Tegenwoordig komt bijna al het meubelleder namelijk uit Italië.”

In 2007 droeg Ad het stokje over aan Ewald Bouma. Ad bleef de daaropvolgende jaren als adviseur betrokken bij A.W. Leder. De laatste jaren nam zijn betrokkenheid af, maar bleef hij op de hoogte. Ewald: ”Ad zal enorm gemist worden.”