Medal NV, de Belgische onderneming met de merken MODULAX , UP2DATE en MEDALOUNGER bouwt de collectie voortdurend verder uit. Het distributiecentrum in het Belgische Bornem draait op volle toeren en de grote voorraden, samen met een web portaal voor dealers, zorgen volgens de fabrikant voor dit succes. 

-Foto boven: Model LARA-

Achter dit verhaal zit een productie in het zuiden van China, gestart in 2007 en volledig eigendom van het familiebedrijf, met eigen ontwikkeling, productie en kwaliteitscontrole. Medal is dus niet één van de vele groothandels maar beheert het gehele productieproces met bovendien sinds 2019 een distributiecentrum voor de Benelux en Frankrijk.

”Klanten kunnen ook “mixed containers” kopen (stoelen, tafels, salons, relaxfauteuils, et cetera), maar deze kunnen eveneens per stuk worden aangeleverd. Voor aankoopgroeperingen worden producten exclusief aangeboden, iets wat Medal al enkele jaren succesvol doet in Nederland, België en Frankrijk,” zegt directeur Hans Vandendriessche.

Hans: ”De Modulax collectie werd onlangs aangevuld met een serie eetkamerstoelen en ceramiek eettafels tijdens de Meubelbeurs Brussel 2022. De Medalounger klassieke relaxzetels blijven interessant voor de markt dankzij het snel uit voorraad leverbaar zijn en dat voor competitieve prijzen. Up2date maakt hedendaags meubilair, met en zonder functies, en dit merk is dankzij de lage containerprijzen en de hoge inflatie in Europa, zeer concurrerend.”

Ook de nieuwe agent draagt flink bij aan het succes van Medal. Hans Vandendriessche: ”Sinds Michiel Vos verantwoordelijk is voor de verkoop in Nederland is Nederland het groeiland bij uitstek voor de merken van Medal.”

Michiel Vos Agenturen

Mail: michiel@mvabv.nl

Tel. +31 (0)6 28 07 23 64

 

Meer info?

www.modulax.com

www.medalounger.com

www.up2date.com