Neo Cocoon uit Kortrijk heeft het succesvolle programma Adatto (kasten op maat in (hoogglans) lak en fineer) overgedragen aan Meubelindustrie Van de Voorde uit Hulst. Zij zijn inmiddels met de productie gestart. Op de foto ziet u een voorbeeld van een Adatto TV meubel.

Voor Van de Voorde komt deze strategische overname op een uitstekend moment. Afgelopen jaar is het bedrijf opnieuw uitgebreid met 5.000 M2, waardoor de totale bedrijfsoppervlakte is toegenomen tot 21.000 M2. De hypermoderne en vergaand geautomatiseerde productie in Hulst staan garant voor een vlotte overgang en garanderen de toekomst van de collectie, aldus de fabrikant: “Dat deze overname het volle vertrouwen van de klanten geniet, blijkt uit het feit dat er géén enkele Adatto order is geannuleerd.”

Van de Voorde is geen onbekende aanbieder op de Nederlandse markt. Het familiebedrijf werd in 1928 opgericht en is vooral bekend van het merk Frans Bijnen Meubelen. Dit bedrijf zal ook de logistieke en commerciële werkzaamheden voor haar rekening nemen. Sinds 2004 heeft men diverse bedrijfsovernames gedaan die allemaal succesvol zijn voortgezet. Naast hun activiteiten in de meubelbranche is Van de Voorde actief  in badkamers, ziekenhuismeubilair, de projectwereld, en produceert men akoestische panelen.

De overname van ‘Adatto by Neo Cocoon’ is derhalve een uitstekende versterking van het portfolio, zo stelt men in Hulst. De verkoop in zowel Nederland als België/Luxemburg blijft verzorgd worden door de huidige agenten Ron Vermeij en Claus de Boiserie.