Revor Bedding, de West-Vlaamse matrassen- en beddenfabrikant uit Kuurne, wordt de ‘official sleep supplier’ van het Alpecin-Deceuninck wielerteam. Na twee jaar samenwerking met de renners van Lotto Soudal stapt Revor Bedding over naar de ploeg van onder andere Mathieu van der Poel.

De Alpecin-Deceuninck renners worden elk voorzien van een eigen gepersonaliseerde matras en hoofdkussen om zo hun nachtrust en recuperatie te verbeteren. ‘De matrassen en hoofdkussens op maat moeten zorgen voor dat ene procentje meer met als gevolg de beste prestaties en zo mogelijk ook een paar dagen gele trui‘ lacht Jan Maes van Revor.

De matrassen en hoofdkussens werden samen met een team van kinesisten en ergotherapeuten uit Leuven en Antwerpen ontwikkeld. Iedere renner krijgt aan de hand van zijn gewicht, lichaamsbouw en specifieke noden een aangepast matras en hoofdkussen. Deze worden door de Revor matrasdragers tijdens grote rondes iedere dag van hotel naar hotel gebracht zodat de renners elke nacht op dezelfde matras kunnen slapen. De samenwerking werd intussen dan ook al opgestart met de Tour de France als eerste proefstuk.

Het Alpecin-Deceuninck team is al een tijdje actief bezig met het meten en verbeteren van de performance van hun renners en beseffen dat details mee het verschil maken. In het verlengstuk hiervan waren ze nog op zoek naar een partner met de nodige expertise op vlak van slaap en recuperatie. Revor Bedding, met al een hele historie in het wielrennen, bleek daarvoor de geschikte partner. Het bedrijf maakt al meer dan 45 jaar hoogwaardige matrassen en bedden, produceert meer dan 200.000 matrassen per jaar en weet als geen ander om mensen en dus ook topsporters een kwalitatievere nachtrust te bezorgen en de recuperatie te bevorderen.

Op de Revor website kan trouwens iedereen aan de hand van de online matraszoeker de matras ontdekken die het beste bij zich past.