Plinten & Profielen Centrale kondigt aan dat zij een samenwerking aan zal gaan met NewPort Capital. Met de toetreding van NewPort als investeerder kan PPC haar positie bij de Nederlandse offline en online vloerenspecialist en bredere woninginrichter verder uitbouwen en verstevigen. Aandeelhouders en directieleden Lisa en Peter Klaassen (foto) blijven samen met de overige leden van het managementteam de directie van PPC voeren.

Peter van den Anker, Partner bij NewPort, licht toe: “PPC is opgericht door Drees Klaassen, de vader van Lisa en Peter, als groothandel voor bijproducten van hardhouten en laminaatvloeren. De onderneming is uitgegroeid tot een autoriteit in de Nederlandse vloeren- en plintenhandel. Zowel bij klanten als medewerkers heeft PPC een geweldige reputatie. De onderneming heeft zich in de afgelopen 23 jaar ontwikkeld van een specialist in plinten en randafwerking tot een full-service B2B organisatie in harde vloeren en al haar toebehoren. Onder leiding van Lisa en Peter heeft PPC sterke groei laten zien in omzet en marktaandeel, maar zij hebben vooral ook een zeer professionele, klant- en IT-gedreven organisatie gebouwd. Inmiddels telt PPC zes locaties vanuit waar de professionele vloerenlegger wordt bediend. Het is onze intentie om dit bewezen model in de toekomst verder uit te bouwen.”

Thessa Hoogendorp, Investment Manager bij NewPort, vult aan: “De sterke groei die PPC heeft doorgemaakt is gerealiseerd door de volledige organisatie en bedrijfscultuur om klantgerichtheid heen te bouwen. De klant centraal stellen staat aan de basis van alles wat PPC doet en dat wordt weerspiegeld in hoge klant- en personeelstevredenheid. Wij zijn erg enthousiast over de samenwerking met Lisa, Peter en de rest van het managementteam.”

Volgens Lisa Klaassen, DGA van PPC, is NewPort de perfecte partner om samen het verstevigen van de marktpositie tot uitvoer te brengen. “Met het partnership met NewPort staan wij aan de start van een nieuwe en uitdagende volgende fase van het bedrijf waar ik al meer dan 20 jaar bij betrokken ben. Samen met Peter, NewPort en ons MT zullen we verdergaan als aandeelhouders van PPC. De investering van NewPort geeft PPC de mogelijkheid om de groeikansen die wij zien te benutten, de kwaliteit waar wij voor staan te waarborgen en onze marktpositie in Nederland te verstevigen.”

Lisa: “Peter en ik blijven de dagelijkse leiding houden over het bedrijf en voor de klanten en de medewerkers zal er in de praktijk geen verandering plaatsvinden. Het is dan ook geen overname door New Port, zoals wel is gesuggereerd, maar een deelname van een mede-investeerder. New Port kijkt mee, er zit ook niemand van New Port met een bureau op kantoor de mensen op hun vingers te kijken. Ik ben heel blij dat we een partner hebben gevonden nu Peter en ik nog volop genieten van onze werkzaamheden, het is een totaal andere situatie wanneer we iemand hadden moeten zoeken wanneer we er geen zin meer in zouden hebben gehad.”

Over PPC

PPC is gevestigd in Wijk bij Duurstede, opgericht in 1999 door Drees Klaassen en telt momenteel circa 200 medewerkers. Lisa en Peter Klaassen zijn vanaf de oprichting nauw bij PPC betrokken. Een echt familiebedrijf waarbij het aandeelhouderschap en de algehele leiding sinds 2015 volledig bij Lisa en Peter liggen. PPC is een landelijk opererende en full-service groothandel met een compleet assortiment in harde vloeren en aanverwante artikelen. PPC handelt zowel in eigen merken (zoals Douwes Dekker en Hollandsche Vloeren) als ook in merken van derden (zoals Quickstep). De onderneming is in al die jaren stevig gegroeid en heeft geïnvesteerd in talrijke innovaties, waarbij alles in het teken staat van het nog beter faciliteren van de klant. De PPC Academy waar jaarlijks honderden klanten worden opgeleid en bijgeschoold, het PPC Experience Center en het eigen slimme logistieke netwerk zijn hier voorbeelden van.

Over NewPort Capital

NewPort richt zich op investeringen in gevestigde Nederlandse ondernemingen in de volgende sectoren: food, verpakkingen, maakindustrie en financiële en zakelijke dienstverlening. NewPort werkt graag samen met – en ondersteunt – ondernemende managementteams bij het realiseren van autonome en acquisitieve groei.