Antalis Interior Design Awards nadert de ontknoping!

De afgelopen maanden konden architecten, interieurontwerpers, drukkers en adverteerders hun projecten inzenden om mee te dingen naar één van de 11 Antalis Interior Design Awards. De competitie is inmiddels gesloten, en alle inzending zijn bekeken en beoordeeld door een internationale jury. We kijken nu alvast vooruit naar de bekendmaking.

De competitie
De tweede editie van AIDA blijkt een nog groter succes te zijn dan de eerste editie. Het aantal inzendingen is gestegen van 341 projecten in 2017 naar 535 inzendingen tijdens de 2019-editie. De inzendingen zijn afkomstig uit 24 landen, waardoor het echt een internationale competitie is. Projecten die minimaal één product van Antalis uit de visuele communicatiecatalogus bevatten konden zich voor 31 januari 2020 via antalisinteriordesignaward.com aanmelden. Alle ingezonden projecten zijn te bekijken in de Antalis Award Gallery.

Muriël Knippers, Communicatie Manager Benelux van Antalis, zegt: “Ik ben zeer blij met alle inzendingen, er zitten echt veel verrassende projecten bij. Deze competitie is er niet alleen om winnaars uit te roepen maar ook om anderen te inspireren en te laten zien wat er allemaal mogelijk is. Een verrassend project is bijvoorbeeld een inzending uit Estland, waar ze op de muren van een parkeergarage folies hebben aangebracht met een afbeelding van buiten waardoor het opeens lijkt alsof je op straat parkeert. Dit geeft een doorgaans sombere parkeergarage een open en lichte ambiance.”

De uitreiking
Normaliter zou de uitreiking hebben plaatsgevonden tijdens de FESPA in Madrid, echter is de 2020 editie uitgesteld door het Coronavirus. De winnaars van de awards worden in een video bekend gemaakt op dinsdag 31 maart. Er worden 11 awards uitgereikt in de volgende categorieën:

Hospitality award
Retail award
Office award
Home award
Public building award
3D White model award
Publieksprijs

Naast de bovenstaande categorieën zijn er dit jaar twee nieuwe categorieën bijgekomen. Antalis streeft ernaar om zich op creatief gebied te blijven ontwikkelen en heeft daarom besloten om dit jaar twee nieuwe categorieën toe te voegen: de Textile en de Architectural films awards.

U bent hierbij van harte uitgenodigd om met ons de uitreiking te bekijken.

Uitreiking Antalis Interior Design Awards
Dinsdag 31 maart staat de video online op de Antalis Interior Design Award website.