Ook Tendence 2020, gepland voor eind juni in Frankfurt, gaat niet door. De organisatie, Messe Frankfurt, achtte het niet mogelijk dat op dit tijdstip het besmettingsgevaar met het corona virus voorbij zou zijn. Gezondheid en verantwoordelijkheid boven alles en dus wordt de vakbeurs voor consumentenproducten uitgesteld tot 2021.

Uiteraard spelen ook andere virusgerelateerde factoren mee: het reizen van en naar Duitsland is niet eenvoudig op dit moment (zeker niet van buiten de EU), samenkomen in het openbaar is hoe dan ook verboden en veel winkeliers, het grootste aandeel bezoekers, hebben hun deuren toch al gesloten op dit moment. Vandaar dat de Nordstil in Hamburg de eerste gelegenheid is om nieuwe producten te zien. Deze staat nu nog in de agenda van 25 tot en met 27 juli.

“We hebben alles geprobeerd om het voor elkaar te krijgen maar deze ontwikkellingen zijn niet bij te houden. Nu kan iedereen zich opmaken voor en zich richten op een mooie editie eind juni volgend jaar”, aldus Stephan Kurzawski, Senior Vice-President van Messe Frankfurt Exhibition. Dus nu hopelijk op naar Hamburg eind juli, waar een aparte hal zal worden ingericht met zomerse producten die anders op Tendence te zien zouden zijn geweest onder het motto Sunshine State. En met het online platform www.nextrade.market is het mogelijk voor bezoekers om orders te plaatsen bij Tendence standhouders. De standhouders hoeven dit jaar niet te betalen voor het gebruik van dit platform.