Antalis lanceert de 2022 editie van de ANTALIS INTERIOR DESIGN AWARD, de internationale wedstrijd voor interieurdesign. De wedstrijd is bedoeld om de meest creatieve en innovatieve projecten in interieurdesign onder de aandacht te brengen. De editie 2022/2023 van deze wedstrijd begint op 1 oktober.

Parijs, 20 september 2022 – Om de grenzen van de verbeelding te verleggen door de mogelijkheden op het gebied van de creatie van gepersonaliseerde ruimtes uit te breiden, kondigt Antalis, Europa’s toonaangevende distributeur van visuele communicatieoplossingen, de nieuwe editie van de Antalis International Design Award wedstrijd aan.

De eerste twee edities van de Antalis Interior Design Award wedstrijd in 2017 en 2019 waren een echt succes met bijna 800 ingediende projecten uit meer dan 29 landen. De wedstrijd genereerde 61 000 bezoekers op de Antalis Interior Design Award website en een aanzienlijke zichtbaarheid in de media en op sociale netwerken.

Van 1 oktober 2022 tot 31 januari 2023 worden interieurontwerpers, architecten, drukkers, installateurs en alle andere creatievelingen uitgenodigd om hun inrichtingsprojecten in te dienen, waarbij minstens één bij Antalis gekocht product wordt gebruikt. De mooiste projecten worden vervolgens gepresenteerd aan een jury van belangrijke internationale spelers op het gebied van design.

Gedurfdheid en creativiteit staan centraal bij de Antalis Interior Design Award
Deze wedstrijd is een echte etalage voor creativiteit en heeft het event heeft de ambitie opnieuw het platform bij uitstek zijn om durf en creativiteit te bevorderen via het exposeren van projecten uit heel Europa en daarbuiten. Deze wedstrijd richt zich vooral op creatieve geesten die hun artistieke gevoeligheden de vrije loop willen laten.

 

‘Deze wedstrijd richt zich vooral op creatieve geesten die hun artistieke gevoeligheden de vrije loop willen laten’

 

o Voltooide projecten
De wedstrijd beloont de mooiste voltooide of in uitvoering zijnde projecten vanaf het einde van de vorige editie (1 februari 2020) tot het einde van de wedstrijd (31 januari 2023). Professionals (architecten, ontwerpers, drukkers, reclamemakers) kunnen meedingen in een of meer van de volgende vijf categorieën: Horeca, Detailhandel, Kantoor, Woning en Openbare gebouwen.

o Drie speciale Awards
De Antalis Design Award wil de creativiteit bevorderen door gebruik te maken van verschillende producten die de huidige trends weerspiegelen. Daarom heeft de wedstrijd drie nieuwe prijzen toegevoegd: de “Prijs voor speciale interieurfolie” en de “Prijs voor speciale raamfolie”. Kandidaten die gebruik maken van Coala’s decoratieve plakfolies voor muren of ramen komen ook in aanmerking voor één of beide prijzen. Om tegemoet te komen aan de groeiende marktvraag naar duurzame alternatieven en recycleerbare materialen biedt Antalis bovendien verantwoorde oplossingen aan. Kandidaten die willen meedingen naar de “Special Sustainable Prize” kunnen een van de milieuvriendelijke producten met meer dan twee sterren in het Antalis Green Star System gebruiken.

o Award Origineel Patroon
De Award ‘Original Pattern’ staat open voor alle creatives (illustratoren en ontwerpers, beeldend kunstenaars, studenten grafische kunsten…) en wordt toegekend aan twee winnaars. Elke winnaar krijgt de mogelijkheid om zijn origineel patroon af te drukken op een Coala-medium naar keuze, waarmee zijn creatie wordt gematerialiseerd.

o 3D-projecten op een wit model – Kantine
Voor professionals en studenten die geen afgerond of lopend project hebben om in te dienen, stelt Antalis blanco 3D-modellen beschikbaar die ze opnieuw kunnen uitvinden met oplossingen uit het Coala-gamma. Voor deze nieuwe editie van de wedstrijd is het witte model een kantine.

De 12 winnaars worden in maart 2023 bekendgemaakt en ontvangen hun trofeeën tijdens een prestigieuze prijsuitreiking waarvoor ze op 30 maart in Parijs worden uitgenodigd. Ze krijgen uitgebreide media-aandacht en zichtbaarheid in de Antalis-galerij op de website van de wedstrijd, op sociale media, op de websites van Antalis en op internationale vakbeurzen en klantenevenementen in Europa en daarbuiten.

Een eenvoudige en snelle online registratie
Inschrijven kan online op AntalisInteriorDesignAward.com van 1 oktober 2022 tot 31 januari 2023. Alle gevalideerde realisaties zullen in de Gallery verschijnen, waardoor de deelnemers tijdens de wedstrijd meer zichtbaarheid krijgen.

Agnès Lafarge, Visual Communication Group Marketing Manager bij Antalis zegt hierover: “Met deze derde editie van de Antalis Interior Design Award willen we onze expertise ten dienste stellen van creatie en innovatie, vooral dankzij ons Coala-assortiment, dat perfect beantwoordt aan de trends in de sector en waarmee onze klanten unieke gepersonaliseerde interieurs kunnen creëren. Bovendien biedt de internationale dimensie van deze wedstrijd een smeltkroes van verschillende artistieke gevoeligheden en brengt het meerdere designconcepten samen.”

Coala by Antalis biedt een rijke keuze aan interieurproducten
Zelfklevend vinyl, behang, textiel en doeken, magnetische media… Coala biedt een breed scala aan producten om de verbeeldingskracht van architecten en interieurontwerpers te dienen.

Over de jury van de Antalis Interior Design Award
Alle projecten worden voorgelegd aan een internationale jury bestaande uit wereldberoemde Designspelers uit Europese landen.
– UK, Grant Dudson, creatief directeur @Chorus
– Polen, Paweł Brodzik, Managing Director, Tetris
– Frankrijk, Julien REIBELL, CEO Altavia Pallas
– Litouwen, Rūta Bužinskaite, mede-eigenaar bij Blank Page, interieurontwerper, docent
– Duitsland, Corinna Kretschmar-Joehnk, Oprichter & Partner bij JOI-Design Innenarchitekten
– Hongarije, Andrea Hegedűs, Professor Budapest Metropolitan University, Art Director, Textile and Fabric Design
– Roemenië, Laura Pietrusel , interieurarchitect & winnares Antalis Interior design Award 2020
– Noorwegen, Linda Steen, AS Scenario interiørarkitekter MNIL

Over Antalis


Antalis maakt deel uit van de Kokusai Pulp & Paper Groep, een wereldwijde leider in de distributie van papier, verpakkingen en visuele communicatie met het hoofdkantoor in Japan en genoteerd aan de Tokyo Stock Exchange (ISIN JP3293350009) met een omzet van 545 miljard JPY* in 2021. In Europa en Latijns-Amerika is Antalis de belangrijkste B2B-distributeur van producten en diensten op het gebied van papier en industriële verpakkingen, en nummer twee in de distributie van visuele communicatiemiddelen. Antalis heeft zijn hoofdkantoor in de regio Parijs (Frankrijk) en is actief in 30 landen waar het meer dan 100.000 klanten bedient met een team van 3.800 medewerkers en baanbrekende e-commerce oplossingen. ‘’Onze 93 distributiecentra, gericht op eco-verantwoordelijkheid, leveren diensten van wereldklasse.’’

*Ongeveer 4,2 miljard euro
Meer informatie op www.antalis.com en volg ons op LinkedIn, Twitter, Instagram, Facebook, Pinterest of YouTube voor ons laatste nieuws!