Arco bestaat alweer 115 jaar. 15 jaar geleden, ter ere van haar 100e verjaardag, introduceerde Arco de Slim tafel. Een ultra slanke tafel, maar nog steeds een supersterk ontwerp. Het is nu al één van Arco’s klassiekers.

De 15e verjaardag van de Slim moet natuurlijk gevierd worden. Dit doet het Achterhoeks familiebedrijf niet alleen met een speciale jubileumpromotieprijs, maar ook met een special edition: de Slim Dot Dot Dot. 15 years Slim, Still Standing Strong. De Slim tafel lijkt onmogelijk dun, maar onder het ijle houten uiterlijk zit een slimme constructie van staal waardoor de tafel oersterk en stabiel is. Hierdoor kan de Slim tafel zelfs gemaakt worden tot een maximale lengte van maar liefst 360 centimeter. De sandwichconstructie wordt afgewerkt met een laag fineer. De Slim oogt als een simpele tafel, maar is super innovatief door de materiaaltoepassing, techniek en dunne proporties.

Speciaal voor zijn 15e verjaardag stak Bertjan Pot de Slim tafel in een nieuw jasje. Hiervoor heeft hij gebruik gemaakt van de “marquetry techniek”. Deze traditionele houtbewerkingstechniek is op een moderne manier toegepast in de Slim Dot Dot Dot. Marquetry is het handmatig inleggen van fineer om zo decoratieve patronen te creëren. De gekleurde stippen worden met geavanceerde lasermachines uit het door en door gekleurde fineer gesneden en deze worden vervolgens met de hand teruggeplaatst in een ander fineerblad. Zo komen het traditionele ambacht en moderne vakmanschap samen in de Slim Dot Dot Dot. De nieuwe jas van de Slim tafel is dan wel wat minder minimaal, maar hij kleedt nog steeds slank af… De Slim Dot Dot Dot is verkrijgbaar in 2 uitvoeringen en 3 maten en kent een gelimiteerde oplage van 25 stuks.