Artifort en de Amerikaanse meubelfabrikant Studio TK, onderdeel van Teknion, slaan de handen ineen voor de productie en distributie van Artifort meubels in Noord-Amerika. De eerste vier Artifort modellen worden gelanceerd op Noord-Amerika’s grootste designbeurs NeoCon 2018, die wordt gehouden van 11 t/m 13 juni 2018.

“Als Nederlands familiebedrijf zijn we enorm trots op dit structurele partnerschap met Studio TK”, laat Maurits van der Lande, sales manager en mede-eigenaar van Artifort, weten. “Het zal een positieve invloed hebben op de bewustwording van iconisch, tijdloos en toegankelijk design bij het grote publiek in Noord-Amerika. Artifort ontwikkelt al 128 jaar toonaangevende ontwerpen van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Onze missie past uitstekend bij de cultuur van Studio TK.”

Studio TK start in eerste instantie met de productie van vier Artifort ontwerpen in haar productiefaciliteit in Clayton, North-Carolina. Door de uitbreiding van de productie in Noord-Amerika kunnen Amerikaanse klanten rekenen op kortere levertijden. Artifort richt haar pijlen op een duurzame samenwerking, waardoor het Artifort productaanbod in Noord-Amerika naar verloop van tijd verder zal uitbreiden.

Sinds 1890 produceert Artifort onderscheidende, comfortabele en functionele meubels. Iconische klassiekers van designers zoals Kho Liang le, Pierre Paulin en Geoffrey D. Harcourt RDI legden het fundament van Artifort. De huidige generatie van gerenommeerde topdesigners zoals Ilse Crawford, Khodi Feiz, Patrick Norguet en Luca Nichetto zetten het Artifort-DNA voort. De gehele Artifort collectie wordt gekenmerkt door innovatief, kleurrijk en tijdloos design met haar herkenbare vormgeving. Door vakmanschap en high-tech productietechnieken toe te passen, maakt Artifort duurzame kwaliteitsmeubels voor deze en volgende generaties.