Dankzij steun van het Duitse Ministerie van Economische Zaken en Energie (BMWi) hoeven jonge bedrijven voor de komende editie van vakbeurs interzum (21-24 mei 2019 in het beurscomplex van Keulen) slechts 40 procent van de deelnamekosten zelf te betalen. Deze start ups zullen hun producten aan het internationale publiek tonen in speciaal daarvoor ontworpen paviljoens.
Als toonaangevende vakbeurs voor toeleveranciers aan de meubelindustrie is interzum het ideale platform voor jonge bedrijven om zichzelf en hun innovaties in productieprocessen en producten te presenteren, zo zegt men in Keulen. BMWi is het daar mee eens en heeft daarom de beurs als subsidiepost toegevoegd aan de begroting voor 2019. Naast het FKM keurmerk ( dit is een certificaat voor vakbeurzen) voldoet interzum aan de criteria van een internationaal podium voor zowel  de herkomst van exposanten als van de bezoekers.
Het Ministerie stelt duidelijke doelen: het versterken van Duitsland als centrum van innovatie en het promoten van de export van Duitse vernieuwende producten en productieprocessen. Jonge bedrijven die in aanmerking willen komen voor de subsidie moeten jonger zijn dan 10 jaar en aan de eisen van BMWi voldoen wat betreft vernieuwing en internationale potentie. Matthias Pollmann, vice-president Trade Fair Management van de beursorganisatie in Keulen: “We zijn verheugd dat interzum 2019 opnieuw deel uitmaakt van het subsidieportfolio van het Ministerie. Hier in Keulen is het middelpunt van de toeleveraars aan de wereldwijde meubelindustrie. Beslissers en opinieleiders van over de gehele wereld komen hier om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en om contact te leggen met elkaar. Zij die echt zaken willen doen in 2019 doen er goed aan om naar interzum te komen. De jonge bedrijven zullen hier ongetwijfeld van profiteren.”
Helaas geldt deze regeling alleen voor Duitse start-ups, maar wellicht is het een aardig signaal richting de Nederlandse overheid of CBM om eens na te denken over soortgelijke ondersteuning voor Nederlandse start-ups die toeleverancier zijn aan de meubelindustrie.

Meer info: www.interzum.de