Koninklijke Auping viert dit jaar het 10-jarig jubileum van het Essential bed. De Auping Essential – het eerste recyclebare bed ter wereld – werd in 2012 ontworpen door het designerduo Köhler & Wilms en werd uitgebracht in een fel gele kleur. Ter ere van het 10-jarig jubileum brengt Auping deze iconische uitvoering terug in een iets meer ingetogen, zachtere kleur geel. De limited edition is verkrijgbaar van 3 oktober tot en met 31 december 2022 in de Auping winkels en webshop.

De Essential is ontworpen door het Berlijnse designerduo Köhler & Wilms met als doel om een mooi, tijdloos en duurzaam bed te maken. Duurzaam door gebruik te maken van herbruikbare materialen – het bed is 100% recyclebaar – én door een ontwerp dat tijdloos is. Het bed is makkelijk te demonteren en bijna helemaal gemaakt van aluminium, waarvan 87% gerecylced aluminium is. De Auping Essential staat voor de essentie van een bed: geborgenheid geven, comfort bieden en zorgen dat je uitgerust wakker wordt.

Tien jaar later kijken de ontwerpers met trots terug. Claudia Köhler: “Je zou niet zeggen dat we dit bed alweer tien jaar geleden hebben ontworpen. Dat is ook meteen het recept voor een lange levensduur: tijdloos ontwerp in combinatie met goede materialen.” De Essential is verkrijgbaar in een divers kleurenpalet: voor het bedframe, hoofdbord en poten zijn vele kleurencombinaties mogelijk. Daar wordt nu dus tijdelijk de nieuwe gele kleur – Sunny Yellow – aan toegevoegd. Geel is een kleur die wordt geassocieerd met een nieuw begin, plezier, warmte en geluk. Het nieuwe geel is iets zachter dan het origineel en brengt rust in de slaapkamer. De limited edition is via de Auping Winkels en de Auping webshop verkrijgbaar van 1 oktober tot en met 31 december 2022.

De Essential is sinds de introductie in 2012 bekroond met meerdere toonaangevende design awards zoals de Red Dot Design Award (2012) en de IF Product Design Award voor het innovatieve productdesign (2013). Verder kreeg het bed de onderscheiding ‘Goed Industrieel Ontwerp’, de belangrijkste Nederlandse onderscheiding voor industrieel ontworpen producten.