Dat is de vraag die opkomt bij het zien van de Mono, een meubel van Richard Lampert in samenwerking met Atelier Steffen Kehrle en in 2014 gepresenteerd tijdens de Salone del Mobile in Milaan. Het antwoord is uiteraard: alledrie.

Eeen trapkruktafeltje dus, voor jong en oud en handig in iedere omgeving. Het uitgangspunt van beide ontwerpers was dat het design over 50 jaar nog aan zou spreken. We zijn inmiddels pas 7 jaar verder maar gedateerd oogt de Mono in ieder geval nog niet. Maar na de lancering in dat jaar (en het tonen van het model in de etalage van een kapsalon naast de bekende Milanese Bar Basso) zijn Lampert en Kehrle blijven sleutelen aan de Mono. Het prototype was nog van hout, de huidige versie is van recyclebaar polyethyleen en wordt in Noord-Italië gegoten.

De ‘neus’ aan de voorkant is later toegevoegd om zo beter op de Mono te kunnen staan. Er is in de nieuwste versie ook een handgreep aangebracht om de Mono eenvoudiger op te tillen en te verplaatsen. Het duo ontwierp overigens in 2015 ook voor de collectie van Lampert het jassenrek Bazar. De Mono is verkrijgbaar in vijf kleuren: lichtgrijs, donkergrijs, lichtgeel, water blue en donkerrood.