Koninklijke Auping introduceert premium matrassen die circulair zijn. Het bedrijf uit Deventer streeft naar een 100% circulair productaanbod in uiterlijk 2030 en zet hiermee een belangrijke stap in de transitie naar een volledig circulair matrassenassortiment.

In 2020 werd Auping Evolve gelanceerd, dat was het eerste circulaire matras ter wereld. Met de introductie van Elysium en Elite voegt Auping daar nu premium matrassen aan toe. Zo biedt de bedden- en matrassenfabrikant een steeds breder circulair assortiment, met matrassen die de juiste ondersteuning bieden voor elk lichaamstype en afgestemd zijn op de persoonlijke voorkeuren van de consument.

Een circulair matrassenassortiment biedt de oplossing voor het enorme afvalprobleem dat conventionele schuimmatrassen veroorzaken. Matrassen vormen, door de complexe samenstelling van veel verschillende aan elkaar gelijmde materialen, wereldwijd een van de grootste onderdelen van het huishoudelijke afval. De circulaire matrassen die Auping maakt bevatten geen schuim en lijm en zijn aan het eind van hun levensduur gemakkelijk uit elkaar te halen. Ze kunnen keer op keer op hoogwaardig niveau gerecycled worden. Alle materialen kunnen zo opnieuw worden gebruikt voor een nieuw fris matras. Auping geeft hiermee vervolg aan werken met de Niaga® click-unclick adhesive, een verbindingstechniek die ook onthechting van materialen mogelijk maakt. Met de introductie van de premium matrassen Elysium en Elite zet Auping weer een belangrijke stap in het aanbieden van een volledig circulair assortiment.

Auping Elysium

Auping Elysium is een 100% circulair premium matras. Het matras is enkel gemaakt van staal en polyester; materialen die eenvoudig opnieuw gebruikt kunnen worden. Verder is het matras schuim- en latexvrij, waardoor het goed ventileert. Elysium is brandvertragend en vrij van schadelijke stoffen. De innovatieve comfortlaag (Harmony-pocs®) zorgt voor goede drukverdeling, luchtdoorstroming en vochtregulatie.

Auping Elite

Het premium Auping Elite matras is 80% circulair en 20% recyclebaar. Het matras bestaat grotendeels uit staal en polyester. Elite heeft een comfortlaag die is vervaardigd van 100% natuurlijke latex, zonder gebruik te maken van kunstmatige toevoegingen. Daarnaast heeft het matras nog een extra laag aan de bovenkant met een zachte padding (Welcompadd®).

Elk lichaam is anders en ieder persoon heeft een andere voorkeur als het gaat om comfort. Auping biedt daarom verschillende matrassen, afgestemd op deze verschillende wensen en lichamen, ook binnen het circulaire assortiment. Elysium en Elite zijn, net als Auping Evolve, elk in vier verschillende soorten ondersteuning en in drie hardheden verkrijgbaar.