Meer dan 15 jaar stond het leeg: het Arsenaal van Jan des Bouvrie in Grave. En dat terwijl deze vestingstad aan de Maas jaarlijks veel bezoekers trekt. In een ondernemende stad als Grave mocht dit mooie pand met binnentuin niet zonder bestemming blijven. Voor ondernemers Lonneke van der Weyden en Aard Keijser van maatwerkmeubelbedrijf Keijser&Co was deze plek liefde op het eerste gezicht.

Na een intensieve verbouwing die twee jaar heeft geduurd, konden in november 2021 de deuren van dit inspiratiecenter worden geopend. Architectenbureau Feranhugo uit het Limburgse Echt wist de ideeën van de eigenaren vertalen en heeft meegedacht over een goede routing in het restaurant Ovum.

Nidum, House of Inspiration
Nidum is Latijn voor ‘nest’ en dit is dan ook een broedplaats voor inspiratie waar creatieve ondernemers samen komen. Geheel volgens de visie van de eigenaren die met Nidum een warm nest creëren waar elke bezoeker zich thuis voelt. Van particulier tot professional.

Dé nieuwe plek voor liefhebbers van lifestyle, wonen en gastronomie. De mooiste merken en meest inspirerende verhalen verzameld onder het monumentale dak van het Arsenaal. De prachtige ligging aan de stadswallen, de beeldige tuin, sfeervolle kapel en alle faciliteiten bieden inspireren door een ongeëvenaarde mix van de verrassendste leefinnovaties en ultieme klassiekers. In Nidum bieden meerdere zorgvuldig geselecteerde professionals hun merk aan op toegankelijke, klantgerichte wijze.

In het Architectenlab kan in één ruimte een droominterieur worden samengesteld. Samen met andere hoogwaardige merken heeft Cosentino hier een kleine ‘showroom’ waar zij de highlights presenteren van Dekton en Silestone. Naast de deelname van Cosentino in het Architectenlab is het materiaal veelvuldig te zien in zowel Nidum, als in Nidum Store en in restaurant Ovum.

In Nidum Store, waar je een stukje van de beleving mee naar huis kunt nemen, is het materiaal van Cosentino toegepast op de balie. In deze conceptstore wordt de olijfolie uit het restaurant verkocht, maar ook bijvoorbeeld de sierkussens en koffietafelboeken die je in de showrooms terugvindt. Ook vind je er de mooiste nichemerken op het gebied van skincare, haircare, cosmetica en parfum.

Ovum, culinair genieten
Ovum is Latijn voor ‘ei’ en is het restaurant van Nidum. Hier kun je terecht voor een lunch, diner of borrel. Geniet van een heerlijke kop koffie in de prachtige binnentuin of van een goed glas wijn of een cocktail aan de bar of bij een sfeervol haardvuur in de lounge.
In het restaurant speelt Dekton een belangrijke rol. Zowel de bar en achterwand in het restaurant zijn uitgevoerd in Dekton Khalo. Deze kleur is geïnspireerd op Patagonisch natuursteen, een granietsoort die overal ter wereld zeer geliefd is vanwege zijn authentieke formatie en kleuren. De subtiele vlekken in zwart, licht goud en koffiebruin geven deze kleur een innovatieve uitstraling. Dankzij de gepolijste afwerking met Dekton XGloss krijgt deze kleur een spectaculaire glans en diepte, wat perfect past binnen de uitstraling van het restaurant.

De tweede bar is uitgevoerd in Dekton Bergen, een kleur die is geïnspireerd op natuurlijk Portobello steen. Prachtige grijsachtige aders in kunstige patronen, op een off-white basis. Een design met karakter en elegantie. Dekton is ook verwerkt in het prachtige tuinmeubilair van Keijser&Co wat in de tuin is geplaatst. In de pantries is daarnaast nog Silestone toegepast.

In de zomer van 2022 zal op de bovenverdieping van het Arsenaal een boetiekhotel openen.