Al vanaf de start in 1982 is VSW Expeditie onderscheidend in transport van meubelen en instrumenten. In oktober komen drie mijlpalen samen en is het einde van een tijdperk aangebroken: VSW Expeditie viert haart 40-jarig jubileum, mede-oprichter Willem van der Struik gaat met pensioen én zijn zoon Maarten van der Struik neemt het roer over.

Van jongste bediende tot ondernemer
Toen de werkgever van Willem van der Struik – waar hij ooit als 15-jarige jongste bediende startte – in 1982 failliet ging, besloot Willem samen met 3 collega’s voor zichzelf te beginnen. Aangespoord door tevreden opdrachtgevers startten zij met piano- en orgeltransport. In 40 jaar is er een hoop veranderd en geïnnoveerd, maar zijn visie is in de afgelopen jaren overeind gebleven: de aflevering op het eindadres moet voor de ontvanger een geluksmoment zijn. “We gaan net dat stapje verder voor onze klanten. We begrijpen als geen ander hoe we de producten van onze opdrachtgevers moeten behandelen. En we zien in dat het de menselijke toegevoegde waarde is, die ons en onze dienstverlening zo bijzonder maakt. En ondanks het innovatieve karakter van onze dienstverlening en organisatie, is dat nog steeds hoe wij elke dag werken; met onze handen, met ons hoofd én met ons hart,” aldus Willem.

Van vader op zoon
Anno 2022 houdt VSW Expeditie zich bezig met meubeltransport, opslag en distributie. Toen de compagnon van Willem in 2014 met pensioen ging, kwam Maarten van der Struik aan boord. Waar Willem zich focuste op commercie en relatiebeheer, nam Maarten de financiën voor zijn rekening. Transport was Maarten zeker niet vreemd. Met werkervaring op de loods en als chauffeur, een gedegen opleiding en meer dan 5 jaar ervaring bij een toonaangevend transportbedrijf in de distributie tak, voelde zijn stap naar VSW Expeditie als een natuurlijke en zo voelt de opvolging ook: “Destijds was de boekhouding de basis voor mijn werkzaamheden. We hebben veel geautomatiseerd en verbeterd. Mensenwerk staat voorop, maar dan wel met de modernste techniek. Mijn rol werd de afgelopen jaren steeds meer allround. Nu ik eindverantwoordelijk word, merk ik aan alles dat Willem het goed kan loslaten. Dat is voor mij ook weer een bevestiging: het is goed zo. En pa blijft als adviseur op de achtergrond aanwezig. Mooi dat we als organisatie op zijn expertise terug kunnen vallen.” Met 35 transporteenheden heeft VSW Expeditie een hoogwaardig distributienetwerk door vrijwel geheel West-Europa. Van de fabriek naar de dealer, alles met eigen wagens en eigen chauffeurs. En sinds de laatste 9 jaar een enorm snelgroeiende B2C activiteit, waarbij bezorging rechtstreeks bij de eindconsument plaatsvindt. Daarvoor heeft VSW Expeditie maar liefst meer dan 17.000 m2 op- en overslagfaciliteit.

Saai bedrijf
Willem: “Ik zeg weleens gekscherend dat VSW Expeditie een saai bedrijf is. We hebben al tientallen jaren dezelfde loyale opdrachtgevers, (de oudste zelfs van voor de oprichting van VSW Expeditie), loyale werknemers en zelf zijn we loyaal gebleven aan onze leveranciers. Zonder de actualiteit uit het oog te verliezen en in slaap te vallen uiteraard, maar loyaliteit brengt enorm veel rust in de organisatie. Daar zijn we al onze klanten, medewerkers en leveranciers oprecht dankbaar voor. Recentelijk vertelde ik tijdens een lezing voor jonge ondernemers op het ROC in Hengelo, dat het al jaren het credo van VSW Expeditie is: mensenwerk. Altijd aandacht voor je medewerkers, opdrachtgevers en leveranciers. Ons team bestaat inmiddels uit meer dan 90 mensen. Géén FTE, géén poppetjes, géén nummers, maar mensen. Met een écht hart voor de zaak!” Innoveren en kwaliteit blijven leveren; de toekomstvisie van VSW Expeditie blijft ongewijzigd. Die excellente klantbeleving op het bezorgadres bezorgen is wat ze blijven doen. Dit alles met de spreekwoordelijke witte handschoen: het toonbeeld van kwaliteit en zorg.

Afscheid
Willem van der Struik: “Stilzitten is er nog lang niet bij. Daarvoor is het contact met onze klanten mij te dierbaar. Graag voeg ik nog één korte persoonlijke noot toe: een heel groot dankjewel aan al onze opdrachtgevers voor de vele jaren dat we samen mochten werken. We gaan elkaar vast nog vaak zien op beurzen en tijdens bedrijfsbezoeken.”

Contactpersoon voor informatie:
Maarten van der Struik
mvanderstruik@vsw.nl
+31 53 4320220

 

Artikel uit magazine, een uitgebreid interview

 

Artikel uit magazine: ‘Logistiek partner VSW is flink gegroeid in het kielzog van de recente meubelhausse’