Nederlands grootste slaapspecialist in de detailhandel, groothandel en B2B – heeft vrijdag aangekondigd dat de verkoop van de Zweedse activiteiten Sängjätten aan Sengespecialisten, een Deense dochteronderneming van de Lars Larsen Group, succesvol is afgerond. Het bedrijf zal in de toekomst worden geëxploiteerd via een Zweedse entiteit. De afronding is een belangrijke stap in de uitvoering van de nieuwe strategische koers voor een gerichte en versnelde groei.

Na de overeenkomst die op 28 mei 2021 werd bereikt, heeft Lars Larsen Group zijn due diligence afgerond en zijn alle goedkeuringen verkregen. De transactie gaat in per 30 juni 2021. Tussen de partijen is overeengekomen dat geen financiële details zullen worden bekendgemaakt.

John Kruijssen, CEO van BBH: “Wij zijn verheugd dat onze Zweedse activiteiten hun reis voortzetten als onderdeel van Lars Larsen Group. In de afgelopen 18 maanden heeft Sängjätten hard gewerkt aan haar nieuwe positionering en heeft het bedrijf solide resultaten geboekt. Wij geloven dat het bedrijf in goede vorm is om te bloeien onder de nieuwe uiteindelijke eigendom van Lars Larsen en dat het bedrijf uitstekend past bij hun Deense dochteronderneming.

Tegelijkertijd is het bedrijf nu in staat zich nog meer te concentreren op haar kernactiviteiten, terwijl we ook onze inkomsten en winstgevendheid blijven vergroten. Het brengt focus in de Groep, waardoor we kunnen investeren in het worden van een klantgerichte, digital first aanbieder van kwalitatief hoogwaardige slaap, gebruikmakend van de bestaande en ontwikkelende trends die de industrie vormgeven.”

Over Beter Bed Holding
Beter Bed Holding (BBH) is de grootste slaapspecialist van Nederland in retail, groothandel en B2B.

”Onze missie is eenvoudig. Wij geloven dat hoe beter we slapen, hoe gelukkiger, gezonder en productiever we zijn. En we zullen niet rusten voordat iedereen de slaap van hoge kwaliteit krijgt die ze verdienen.”

BBH is genoteerd aan Euronext Amsterdam en exploiteert de succesvolle retailmerken Beter Bed, Beddenreus en het nieuwe abonnementenmerk Leazzzy.

Daarnaast heeft BBH via haar dochter DBC International een groothandel in merkartikelen in de slaapkamerbranche, waaronder het bekende internationale merk M line.

Met 3 distributiecentra, een wagenpark van 80 voertuigen, 134 winkels en een snel groeiende online aanwezigheid, bediende ons team van meer dan 1.000 toegewijde medewerkers bijna 200.000 klanten in 2020, wat een omzet genereerde van meer dan
220 miljoen euro aan inkomsten.

Het geven van deskundig slaapadvies staat centraal in onze strategie, en dankzij onze revolutionaire Bedmatch-tool helpen onze slaapadviseurs klanten aan de perfecte nachtrust. BBH is er trots op dat M line de officiële slaapleverancier is van AFC Ajax, TeamNL, Jumbo-Visma en de KNVB.