De Mandemakers Groep uit Waalwijk is dinsdagmiddag gehackt. Dat meldt Omroep Brabant. Iemand heeft zich anoniem bij het bedrijf gemeld, maar Mandemakers wil niet kwijt wat er geëist wordt. Er is aangifte gedaan bij de politie en de Autoriteit Persoonsgegevens: “Maar we hebben geen idee wie er achter de hack zou kunnen zitten”, zegt het bedrijf.

Door de hack kan een groot deel van het concern geen gebruik meer maken van interne computersystemen. Robert Coppens, directeur van de Mandemakers Groep, zegt dat de eerste problemen zich in de loop van dinsdagmiddag voordeden. Pas toen de afperser zich meldde met een eis van losgeld, kregen ze in de gaten dat het om een hack ging. Volgens Coppens zijn zeker 24 bedrijven van de Mandemakers Groep getroffen omdat ze gebruikmaken van het gehackte systeem. Enkele andere bedrijven van het concern zijn de dans ontsprongen.

Leveren lukt, maar niet voor meubelen
Er is met dertig medewerkers tot diep in de nacht doorgewerkt om ‘met de hand’ de planning voor het leveren van keukens en badkamers rond te krijgen. Volgens het concern lijkt het leveren van die producten te gaan lukken. “We praten dan over zo’n duizend keukens en badkamers per week.”
Voor de meubelen is dat nog niet gelukt. “Die gaan vertraging oplopen”, zegt Coppens. De leveringen van meubelen worden vanaf 1 juli opgeschort. Alle showrooms zijn open: “Al blijft de situatie lastig voor medewerkers.”

LEES HIER VERDER

LEES OOK ‘MANDEMAKERS GEHACKT DUS WORDEN DE NACHTKASTJES CONTANT BETAALD’