Via De Wiezer, een lokale site voor Almelo en omstreken, bereikt ons het bericht dan woonwinkel Maris Wonen in Wierden is overgenomen door de energieke Jeroen Scholten. De foto met de vier betrokkenen is ook afkomstig van De Wiezer.

Jeroen Scholten wordt het nieuwe gezicht van Maris Wonen. Herman en Annet Maris dragen de sleutel aan het eind van dit jaar over. Jeroen is nu nog zzp’er, maar vanaf januari 2021 zal hij de zaak aan het Binnenhof in Wierden runnen. “Je kunt voor de complete woninginrichting bij me terecht, van vloer tot raamdecoratie en wandbekleding.”

De reden voor Herman en Annet Maris om hun goedlopende zaak over te dragen is meerledig. “Ik ben bijna 65 jaar, mijn vrouw is twee jaar jonger en werkt daarbij nog deels in het onderwijs. De tijd is aangebroken om onszelf wat meer tijd te gunnen. Bovendien is er geen opvolger in de familie. We werken al een tijdje samen met Jeroen. Vorig jaar vroeg ik hem op een gegeven moment of hij er wellicht oren naar had om de zaak over te nemen.”

Die vraag werd werkelijkheid. Al snel werd de basis gelegd voor de daadwerkelijke overname die vanaf januari 2021 een feit is. Voor Jeroen is het een ‘once in a lifetime’ kans. “Dat ik zo’n mooie zaak over kan nemen in mijn eigen dorp, dat is uniek! Als zelfstandige heb ik de afgelopen vier jaar een eigen klantenkring opgebouwd. Naast het aanbrengen van diverse soorten vloerbedekking, krijg ik steeds vaker de vraag of ik ook de raamdecoratie kan verzorgen. Met de overname van de winkel kan ik ook aan deze wens voldoen.

Herman blijft in ieder geval het eerste jaar nog in de onderneming meedraaien. “Zo kan Jeroen rustig beginnen en is het voor onze trouwe klantenkring ook geen rigoureuze verandering. Mijn ouders zijn in 1955 met de zaak aan de Wethouder van Buurenstraat gestart; ik ben er vanaf m’n twintigste nauw bij betrokken en in 1989 zijn we naar het Binnenhof in Wierden verhuisd. In al die jaren hebben we ingezet op kwaliteit en service. We hadden en hebben een fantastische klantenkring, die ons al die jaren trouw is gebleven.

De naam Maris blijft voorlopig op de gevel staan. “Iets wat goed is, moet je niet meteen veranderen.” Wel wordt de zaak aan het eind van dit jaar opnieuw ingericht, zodat het een nieuw gezicht krijgt. “Maar de sfeer en beleving van Maris Wonen blijft behouden. We blijven ook de goede merken voeren, die we dankzij deze overname in huis hebben. Nieuw in ons assortiment zijn straks de gietvloeren en verschillende soorten wandafwerking. We proberen de klant zoveel mogelijk te ontzorgen. De service die Herman en Annet gaven, proberen wij uiteraard voort te zetten.

“Langs deze weg willen wij al onze klanten bedanken, ze zijn ons al die jaren trouw gebleven en dat waarderen we ten zeerste. Mede door hen hebben we ons werk altijd met veel plezier kunnen doen. We weten dat Jeroen op dezelfde voet verder gaat, al zal hij zijn eigen invulling aan de zaak geven en dat is maar goed ook. Wij wensen Jeroen en Karolien heel veel succes in de toekomst.”