De Donjon breidt verder uit op Meubelplein Ekkersrijt. In de voormalige showroom van Leolux vestigt De Donjon haar nieuwe Leolux winkel. In deze single brand store werken de twee familiebedrijven nog intensiever samen op het gebied van collectie, service en advies. Op de foto hierboven Job en Luc Prijt van De Donjon.

 Nieuwe ‘flirts’ en trends zijn leuk en spannend, maar hoe mooi is het om daarnaast relaties die al jarenlang geworteld zijn in families, generaties en bedrijven nog verder te kunnen uitdiepen” zegt Job Prijt, 5e generatie van ondernemersfamilie Prijt.  “Veel van die wortels zijn onzichtbaar onder de grond, maar zorgen voor stabiliteit en kracht. Ook in verschillende weersomstandigheden.”

Onlangs koos Leolux ervoor om al haar showroom activiteiten in Nederland volledig naar Breukelen te verhuizen, waardoor het Leolux Design Centrum dreigde te sluiten. De broers Job en Luc Prijt zagen hierin juist kansen en mogelijkheden. Na zorgvuldige afwegingen, waarbij ook de ouders Paul en Anja betrokken zijn, werd besloten een zelfstandige Leolux winkel te openen. Voor zowel Leolux als de Donjon breekt er een nieuw momentum aan.

Al meer dan 105 jaar is er bij de familie Prijt de bevlogenheid om op deze momenten van veranderingen kansen te zien. Waar het ooit (1917) begon met de moed om dingen niet stilletjes af te wachten en een huiskamerwinkel in manufacturen te starten. Zo is deze bevlogenheid inmiddels uitgegroeid tot dé woonwinkel van de regio Eindhoven waar ondertussen al de 5e generatie van de familie Prijt aan het roer staat.

De familiebedrijven Prijt als detaillist en Leolux als fabrikant van moderne designmeubelen hebben al meer dan 60 jaar een intensieve samenwerking. Hoewel de detaillist zich geheel op de consument richtte had Leolux een aantal design-centra waar ze als fabrikant hun gehele collectie, als ondersteuning van hun dealers, op inspirerende wijze aan de consument presenteerde. Ook op Ekkersrijt had Leolux een dergelijke fabrieksshowroom waar De Donjon intensief mee samenwerkte. Daarnaast vormen beide gebouwen, ontworpen door dezelfde architect, een burchtachtige landmark op de meubelboulevard.

De Donjon neemt als eerste in de wereld de stap om een volledige Leolux winkel, een single brandstore, te openen. Er blijft dus een plek in het zuiden met de volledige presentatie van Leolux. In een vertrouwd jasje – een pand met dezelfde genen als van De Donjon – met een vertrouwd team van adviseurs en telkens de nieuwste collectie van Leolux. Een combinatie die alleen maar sterker kan worden!

De Leolux Select Store is vanaf 1 november geopend van maandag tot en met zaterdag. “Op de zondag zijn we nog een beetje zuinig”, aldus De Donjon.